Изпълнителният директор на Организационния комитет на Игрите в Токио Тоширо

...
Изпълнителният директор на Организационния комитет на Игрите в Токио Тоширо
Коментари Харесай

Властите в Япония обещаха прозрачност по отношение на допълнителните разходи заради отлагането на Игрите

Изпълнителният шеф на Организационния комитет на Игрите в Токио Тоширо Муто даде обещание " бистрота " във връзка с спомагателните разноски поради отлагането на най-големия състезателен конгрес за идната година заради пандемията от ковид. Нито уредниците, нито Международният олимпийски комитет не разкриха какъв брой ще коства отлагането на Игрите в Токио с една година. Предварителните прогнози в Япония варират сред 2 милиарда и 6 милиарда $.

" Много е евентуално разноските да бъдат по-високи от в началото планувания бюджет ", сподели Тоширо Муто по време на видеоконференция. Той добави, че точната сума е неразбираема, " само че ще продължим прозрачността и ще разбираем на данъкоплатците всички за разноските ".

Въпреки че публично се споделя, че спомагателните разноски са незнайни, едно е несъмнено - японските данъкоплатци ще поемат множеството от сумата.

Градската администрация на Токио, локалните уредници и Японският олимпийски комитет са задължени по силата на подписания през 2013 година контракт за град хазаин да покрият по-голямата част от разноските.
Въпросът за разноските е сензитивен в Япония, изключително за държавното управление на министър-председателя Шиндзо Абе, който беше разпален покровител на Олимпийските игри.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР