Изпълнителният директор на Nvidia Дженсен Хуанг направи колоритно сравнение за

...
Изпълнителният директор на Nvidia Дженсен Хуанг направи колоритно сравнение за
Коментари Харесай

Шефът на Nvidia: Махмурлукът след бума в криптодобива ни изненада

Изпълнителният шеф на Nvidia Дженсен Хуанг направи колоритно съпоставяне за неприятните действителности, настъпили след края на взрива в добива на криптовалути. Той дефинира настоящето положение на пазара на видео карти като „махмурлук“, последвал самобитния гуляй по-рано. Именно това е повода за натрупването от непродадени графични ускорители през последното тримесечие.
„Махмурлукът след взрива в криптодобива ни изненада“, разгласи Хуанг по време на презентация на финансовите резултати на неговата компания за Q3 2018.

„GPU криптобалонът беше сложен за прогнозиране. Първоначално доста хора купиха много карти и това подвигна цените. Но когато през декември 2017 година цената на биткойн падна на половина и другите валути се поизчерпаха (т.е. към този момент не беше доходоносно да ползваш карти за добива им), хората стопираха да купуват ускорители“.

За тримесечието Nvidia регистрира по-лоши индикатори от предстоящото и пазарът реагира незабавно: акциите на компанията паднаха с цели 15 % което на процедура смъкна пазарната ѝ капитализации с над 20 милиарда $.

Nvidia обаче ще се опита да компенсира това с положително показване на своите професионални видео решения, датацентровете и технология за умни коли.

„Въвеждането на Turing беляза голям скок в коммпютърната графика и изкуствения интелект“, уточни Хуанг.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР