Изпълнителният директор на НЕК Петър Илиев е подал оставка по

...
Изпълнителният директор на НЕК Петър Илиев е подал оставка по
Коментари Харесай

Шефът на НЕК се оправда за провала и оставката

Изпълнителният шеф на НЕК Петър Илиев е подал оставка по персонални аргументи. Това заяви самият той пред БНР.

По-рано от Българския енергиен холдинг разпространиха известие до медиите, в което показват, че Илиев е подал оставката си в деловодството на БЕХ. В известието обаче не се посочваха аргументите за решението му.

Не е изключено оставката му да се дължи на абсурда, който се развихри около енергийната компания. Както БЛИЦ заяви , НЕК има намерение да организира търг за доставка на електрическа енергия, чийто край може и да е предупреден. Затова сигнализираха няколко специалисти със стабилен опит в търговията с електрическа енергия у нас и в района. Става въпрос за търг на Централизирания пазар за двустранни контракти, а самата процедура ще се организира на 19 юни.

От НЕК оферират да подадат 98 мвт електрическа енергия с доставка в интервала в 01.07 до 30.09. Минималната предлагана цена за доставката е 94 лева./мвт. Предложението за присъединяване в търга в оповестено на страницата на Българската самостоятелна енергийна борса. Непосредствено по-късно работодателите избухнаха против безобразията на боса на НЕК.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР