Изпълнителният директор на най-голямата рекламна група в света - WPP

...
Изпълнителният директор на най-голямата рекламна група в света - WPP
Коментари Харесай

Създателят на най-голямата рекламна империя я напусна, взема £20 милиона

Изпълнителният шеф на най-голямата рекламна група в света - WPP Сър Мартин Сорел напусна поста си. Така Сорел завършва кариерата си в компанията, траяла 3 десетилетия, по време на която се трансформира в най-добре платеният управител на Острова.

73-годишният Сорел, който е един от създателите на компанията, се пенсионира, а WPP занапред ще му търси заместител. Причина за напускането му е воденото против него следствие по съмнения в непозволено държание. Не се прецизират елементи, единственото несъмнено е, че нарушаването не е обвързвано с пари.

" Реших, че в полза на нашите клиенти, в полза на всички акционери, огромни и дребни, и в полза на всички останали заинтригувани страни, е най-добре да се отдръпва ", съобщи Сорел в изказване.

Ръководителят стимулира отдръпването си с обстоятелството, че следствието против него " просто постанова прекомерно огромен непотребен напън върху бизнеса ".

Но той увери, че бъдещето пред рекламната група е ярко и тя ще се оправи с провокациите. " В предишното имаме сложни стихии. И нашите високо надарени хора постоянно са печелеха ", напомни опитният предприемач.

Председателят на борда на WPP Роберто Кварта краткотрайно ще управлява компанията до назначението на нов изпълнителен шеф.

Сорел застава отпред компанията през 1985 година, трансформирайки я от скромна компания за произвеждане на кошници за извършване на покупки в рекламен колос с бизнес за 20 милиарда паунда, свързващ 400 организации и повече от 200 000 чиновници. Сред членовете на колоса са водещи рекламни компании като Ogilvy & Mather, Kantar Group, Hogarth Worldwide и Young & Rubicam.

Той е един от най-дългогодишните ръководители в Лондонското сити, а положението му се прави оценка на стотици милиони паунда. Може да получи близо 20 млн. паунда от акциите на компанията през идващите 5 години. Сър Мартин има към 2% от компанията - дял на стойност към 300 млн. паунда.

Да му бъде открит съответен заместител е извънредно предизвикателство, както за компанията, по този начин и за бъдещия му правоприемник.

" Изпълнителният шеф, който пристигна на мястото на Сорел, би трябвало да провежда активи в холдинговата компания и това е предизвикателство в раздробената конструкция от бизнеси, които съществуват в границите на WPP ", споделя Брайън Вийзър, медиен анализатор от Pivotal Research.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР