Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне заяви, че УЕФА все

Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне заяви, че УЕФА все ...

От Милан проплакаха: УЕФА иска невъзможното.


Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне заяви, че УЕФА все още не е взела решение по повод представения от клуба финансов план, като упрекна европейската централа в поставянето на „невъзможни” условия.

Днес две от водещите медии в Италия – „Гадзета дело спорт” и „Кориере дело спорт” вкупом заявиха, че „росонерите” ще претърпят крах в желанието си да постигнат споразумение с УЕФА, което да им осигури известен гратисен период, в който изискванията на Финансовия феърплей ще бъдат снижени. Това означава, че през следващия сезон на Милан ще бъдат наложени  определени санкции и рестрикции.

Милан пак се провали в очите на УЕФА

„Изненадан съм от новините, които чета тази сутрин”, коментира Фасоне при появата си на събрание, организирано от Лега Серия А.

„Като съдя по вестниците, УЕФА вече е взела решение, нищо, че утре ще имаме среща. Аз храня само най-високо уважение към президента Александър Чеферин. От това, което прочетох, явно част от информацията е изтекла в медиите.”

„УЕФА отправи до нас искания, които са невъзможни за удовлетворяване. Не говоря просто за Милан, а за всеки клуб. Предоставихме им детайлна документация, Милан беше достъпен през целия процес и ще приемем всяко решение. В най-лошия случай ще обсъждаме ново споразумение, но нека не прибързваме с погребението.”

От китайци Милан без време може да "кацне" на араби

„Няма смисъл да говорим за оптимизъм, понеже не сме говорили. Имаме пълно доверие, че решението ще бъде взето с добра воля и че всъщност още не е било взето (във вида, описван от италианската преса – б.р.).”

„Този проблем се проточи вече няколко месеца. Ако не получим позитивен отговор, ще трябва да разберем кои клубове биха могли да се възползват от него”, допълни Фасоне.

Източник: gong.bg