Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис заяви, че новото ръководство

...
Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис заяви, че новото ръководство
Коментари Харесай

Газидис: Спасихме Милан от фалит

Изпълнителният шеф на Милан Иван Газидис съобщи, че новото управление на клуба е избавило клуба от банкрут. Грандът от Милано е владеене на ”Елиът” от предходната година, откакто предходният китайски притежател Йонхон Ли не съумя да погаси задълженията си към въпросния хедж фонд. През този интервал беше сменено цялото клубно управление.

“Искам да благодаря на Марко Джампаоло и неговия щаб, решението за уволнението му не беше елементарно. Изборът ни беше общ, само че преди всичко поставихме Милан. Разбирам терзанията на почитателите. В неприятности сме, само че работим върху оправяне на нещата. Наследихме клуб, който рискуваше да банкрутира и можеше да изпадне в Серия “Д”, както стана с Парма и Фиорентина. Заварихме задължения, които ни извадиха от Лига Европа. Трябваше да се надигнем против компликации, това не може да се отхвърли. Пътят е сложен, само че би трябвало да бъдем търпеливи. Ще позволяваме още неточности, само че сме окуражени. Искаме да върнем Милан на върха както в Италия, по този начин и в Европа. Ще продължим по своя път, окуражени сме, както демонстрира желанието ни да построим нов стадион с вложения от 1,2 милиарда евро, което ще ни донесе нови източници на доходи, водещи до идването на нови играчи.
Ivan Gazidis assures fans his board saved #ACMilan from “going bankrupt” & Stefano Pioli can “enhance our young players” https://t.co/LB9rPKQcQN pic.twitter.com/6VcCX6XLzR
— footballitalia (@footballitalia) 9 октомври 2019 година Хората до мен - Звонимир Бобан, Паоло Малдини и Рики Масара, знаят какво е да се бориш, с цел да си постоянно на върха. Всички решения ги вземаме дружно. Ние сме на шесто място по изхарчени пари за прехвърляния през миналото лято. Отборът ни бе заздравен и почитателите скоро ще видят новите попълнения и ще схванат за какво сме ги взели. Все още имаме време да се върнем в правия път. Винаги ще се борим за огромни цели. Стефано Пиоли е умел треньор, който може да развие младите ни играчи. Искам да убедя почитателите, че в действителност желаеме да върнем Милан на върха. Изоставаме единствено на 4 точки от зона Шампионска лига, тъй че ще се борим за нея”, съобщи Газидис при представянето на Пиоли като треньор на Милан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР