Изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела представи Phi-2 на Ignite(снимка:

...
Изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела представи Phi-2 на Ignite(снимка:
Коментари Харесай

Microsoft разкри революционен AI модел Phi-2


Изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела показа Phi-2 на Ignite
(снимка: Microsoft)

У съвършенстван AI модел Phi-2 с 2,7 милиарда параметъра създаде Microsoft. Моделът показва отлични резултати в необятен набор от проби, в това число схващане на език, решение на математически задания, програмиране и обработка на информация, заяви компанията .

Phi-2 е кадърен да конкурира и постоянно да превъзхожда AI модели до 25 пъти по-големи от неговия размер. Новият артикул към този момент е наличен посредством Microsoft Azure AI Studio за откриватели и разработчици, които желаят да интегрират модернизиран AI в своите приложения.

Отличителна линия на този модел е, че той се образова върху данни, които дават отговор на качеството на просветителното равнище. Това значи, че данните за образование са деликатно подбрани и структурирани, което способства за точността и успеваемостта на образованието.

Подобен метод разрешава на Phi-2 по-ефективно да трансферира познания и тълкования, научени от други модели, подобрявайки своите качества в региона на разбирането на езика, логическото мислене и обработката на информация.
още по темата
Phi-2 провокира дългогодишни хрумвания за връзката сред размера и силата на езиковите модели. Този нов модел е съпоставим с огромни AI модели като 7B Mistral на Mistral AI, 13B Llama 2 на Meta и даже 70B Llama-2. Особено внимание заслужава способността на Phi-2 да превъзхожда даже Gemini Nano на Гугъл, моделът с най-висока продуктивност в серията Gemini, предопределен да работи на мобилни устройства.

Всичко това акцентира капацитета на Phi-2 в региона на мобилните технологии, осигурявайки автоматизирано обобщаване на текст, усъвършенствана промяна и промяна на граматиката и контекстно интелигентно отговаряне.

Експертите на Microsoft акцентират, че високата продуктивност на модела Phi-2 е реализирана без потребление на способи за образование с укрепване, основани на човешка противоположна връзка, или способи за конфигурация на указания. Това разрешава на Phi-2 дейно да минимизира пристрастията и да понижи риска от отровен резултат, което го прави един от най-безопасните и най-етичните модели в региона на изкуствения разсъдък.

Phi-2 е част от серията дребни езикови модели (SLM) на Microsoft. Първият модел от тази серия, Phi-1 с 1,3 милиарда параметри, беше пуснат по-рано тази година и ориентиран към програмиране на задания в Python. През септември компанията показа Phi-1.5 с сходен брой параметри, само че подготвен на нови данни, в това число синтетични текстове, основани благодарение на програмиране на натурален език.

Phi-2 отваря нова глава в машинното образование, където качеството и успеваемостта на образованието стават основни фактори. AI моделът освен показва забележителния прогрес на Microsoft в тази област, само че също по този начин разкрива нови благоприятни условия за разработчици и откриватели по целия свят, отваряйки вратата към по-интелигентни и по-безопасни технологии на бъдещето.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР