Изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца д-р Петър

...
Изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца д-р Петър
Коментари Харесай

Д-р Петър Керемедчиев благодари на специалистите от „Св. Екатерина“ в София за съвместната работа с врачанската болница /снимки/

Изпълнителният шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца доктор Петър Керемедчиев благодари на шефа на УМБАЛ „ Св. Екатерина “ проф. доктор Генчо Начев за взаимната работа сред двете лечебни заведения.
„ Не бяха доста хората, които подадоха ръка на болничното заведение, само че той в действителност прегърна концепцията “, сподели доктор Керемедчиев.
Между двете лечебни заведения е подписан контракт, с помощта на който отделението по инвазивна кардиология и съдова хирургия още веднъж отвориха порти във Враца.
„ Без помощта на проф. доктор Генчо Начев нямаше по какъв начин аз да се оправя с кадровите въпроси, а на нас не ни би трябвало просто една услуга, би трябвало ни качествена услуга, която да предложим на пациентите от нашия район “, добави доктор Керемедчиев.
УМБАЛ „ Св. Екатерина “ съставлява освен помощта, която получаваме, а и методичното и консултантското начало, по този начин и експертите от Враца са по-спокойни, тъй като могат да разчитат на помощта на сътрудниците си от столицата.
Д-р Керемедчиев показа, че проф. доктор Начев е съдействал във града под Околчица да има и лаборатория за PCR проби.
Той добави, че в този момент натъртва на идната цел, която е разширение на активността на Съдова хирургия.
„ В момента положението на отделението касае второ равнище на подготвеност, а ние желаеме трето равнище на подготвеност “, сподели доктор Керемедчиев.
Когато това стане факт отделението ще може да предлага цялото портфолио на този тип активност и услуги, с цел да може когато пациентът има потребност от по-високо равнище на подготвеност, то да е отсреща.
„ Беше ми мъчително, че болничното заведение беше на кантар, което не може да бъде разрешено в един регионален град като Враца и в действителност, това което се реализира е доста положително. Хората от региона няма да има потребност да вървят до Плевен или София, с цел да получат нужната им здравна помощ “, сподели проф. доктор Генчо Начев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР