Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев внесе известна яснота около

...
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев внесе известна яснота около
Коментари Харесай

Шеф на Лудогорец внесе яснота за новия треньор и какви ще са изискванията към него

Изпълнителният шеф на Лудогорец Ангел Петричев внесе известна изясненост към избора на орлите за нов старши треньор. Шефът на разградчани е безапелационен, че клубът не е преговарял с нито едно от изнесените в медиите имена.

Петричев добави, че изборът на нов ментор ще продължи малко по-дълго време, тъй като има заложени критерии и той би трябвало да дава отговор на безусловно всички.

“Да, усещаме се подготвени, само че в същото време сме наясно, че се изправяме против съперник със сериозен опит в евротурнирите. Нищо не е решено. Ситуацията е 50/50. Очаквам тимът да играе това, което може. Ако това нещо се случи, ще бъдем по-спокойни и щастливи, тъй като през есента ще играем в евротурнирите.

Няма по какъв начин да бъдем спокойни. Всички сме мобилизирани да си свършим работата.

Като цяло мисля че разполагаме с доста положителни футболисти. Всеки може да реши мача”, сподели Петричев във връзка утрешния плейофен реванш сред Марибор и Лудогорец в Словения.

След това шефът на първенците разяснява и обстановката към избора на нов ментор.

“Четем любопитни имена и забавни оферти. Някои медии гадаят, а и мениджъри се пробват да ни насочат. Това, което мога да кажа, особено за нашите почитатели, нито едно от имената, които се завъртяха, не е обсъждано. Имаме критерии за старши-треньор. Дори на един аршин да не дава отговор претендентът, той няма да влезе в договаряния с нас. Така че този развой ще продължи малко по-дълго време от нормалното, тъй като желаеме да изберем точния треньор, който да довърши промяната в Лудогорец. Ние сме още при започване на тази промяна. Трябва да намерим точния човек, който да я довърши. В никакъв случай не зависи от изхода на мача.

Тези разтърсвания не са чак толкоз огромна изненада. Знаем, че би трябвало да сглобим боеспособен тим за идващите няколко години. Ако намерим точния човек, промяната ще ни отнеме много по-кратко време. И Лудогорец още веднъж да се върне мощен на европейската сцена. Защото това е нашата цел - да вършим мощни мачове в Европа.

Не мога да кажа дали треньорът ще е българин или чужденец. В момента преглеждаме и деликатно обмисляме. Мога да ви кажа, че тиражираните в българските и непознати медии имена не дават отговор на истината.

Изборът на треньор не зависи от класирането ни за групите на ЛЕ”, конкретизира Петричев. Лига Европа final кръг, четвъртък 29 август  Марибор 21:00предстои  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР