Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев даде брифинг преди

...
Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев даде брифинг преди
Коментари Харесай

Павел Колев: Сметката на Локомотив е със запор от НАП

Изпълнителният шеф на Локомотив (Пловдив) Павел Колев даде брифинг преди началото на зимната подготовка на " смърфовете ".

" Доста неща се трансформираха в Локомотив Пловдив. Има смяна в собствеността на клуба, който е в развой на преформулиране на задачите си. Промени предстоят, те се случват и сега. Имаме нови футболисти, имаме нови цели, измежду които ще бъде да се заздрави положението на клуба и тима. Това по някаква форма ще се отрази на тима, а задачата ни е това да е удобно.

Предстоят и нови промени, следва ни общо заседание. По-скоро имаме потребност да заздравим клуба, само че това не пречи да заздравим тима. Работим с огромен екип от хора заздравяването на клуба да не се отрази доста на тима. Трансферният прозорец е 30 дни и доста неща могат да се трансформират дотогава.

Може да има диалози с футболисти за техните заплати, само че няма да има сериозна смяна в бюджета. Локомотив Пловдив не е на челните места по бюджет за заплати. Ще има спомагателна спестовност, само че не считам, че е допустимо фрапантно понижаване на заплатите. Банковата сметка на клуба е една и има запор от Национална агенция за приходите. Проблемът е механически, справили сме се с него или най-малко сме напълно във финалната права. Локомотив Пловдив няма да има проблем с лицензирането. Усложнения постоянно има, само че въпрос на техника е по какъв начин се вземат решение. Локомотив няма сериозен проблем. Не би трябвало да се позволява обстановка, в която месеци наред да не се заплаща.

Динко Хоркаш е тук, стартира тренировки и има контракт с клуба. Евандро във вторник каца в България, в сряда ще е на подготовка. Към Хоркаш има сериозен интерес. Дали той ще получи оферта, която ще го удовлетворява и него, към този момент ще забележим. Интерес към Евандро няма. Кристиан Мендоса няма бъдеще в Локомотив Пловдив. Милош Петрович има контракт до декември 2024 година, няма смяна в статута му. Позицията на клуба е ясна и неговата е ясна, досега нямаме допирни точки. Ще водим диалози и с него.

Не сме единствения клуб от елита, който остава в България. Треньорът искаше лагер в чужбина, само че подобен би ни натоварил финансово и за това ще останем в България.

С някои футболисти няма да действаме по никакъв метод, тъй като за сключване на контракт се желаят две страни. Забрана няма да има за футболисти, по-скоро ще има стратегически решения за бъдещето. Ще използваме интервала до края на сезона, а не да изглаждаме визитката на футболиста, който ще си потегля. Не споделям позицията на Христо Крушарски за подновяването на контракти, само че при всички положения тимът ще мисли за дълготрайното си развиване без да абдикира от цели. Ще търсим заместници на футболистите, които ще си потеглят ", разяснява Колев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР