Изпълнителният директор на Локомотив (Пд) - Павел Колев, бе гост

...
Изпълнителният директор на Локомотив (Пд) - Павел Колев, бе гост
Коментари Харесай

Шеф на Локо : Целта ни е да станем шампиони

Изпълнителният шеф на Локомотив (Пд) - Павел Колев, бе посетител в студиото на " Диема Спорт ", където разгласи, че задачата пред " смърфовете " е да побеждават с шампионската купа през този сезон.

" Това е една доста дълга тематика. Накратко - имах съответни упования каква работа ще правя в Локомотив Пловдив, по-късно имахме и разминавания главно по по какъв начин да се развива клуба в стратегически проект през идващите години и, несъмнено, безконечният проблем с взимането на решения и кой ще ги взима. Този проблем съществува в целия български футбол и е обвързван с метода, по който са устроени клубовете като акционерни сдружения. Тази конструкция е основана най-вече поради преимуществата, които дава да сплотява хора и капитали за постигането на избрани цели. По разумен метод разделя собствеността от ръководството, което се поверява на професионално готови фрагменти. Този капитал би трябвало да се ръководи от хора с вярното обучение.
 Джовани се закани: Ще продължим с успехите!
Джовани се закани: Ще продължим с успехите!

" Здраво стъпили сме на земята! "

Когато това не се случва и решенията не се взимам от назначените за това, нормално отговорността се размива и се стига до обстановката, в която хората, които взимат решенията са и притежатели и би трябвало да се разсънят с едно възприятие на виновност заран, гледайки се в огледалото заран, че са сбъркали и изгубили пари, обаче няма от кого да търсят отговорност. Обира пешкира треньора, изпълнителният шеф и така нататък, единствено че те в множеството случаи нямат въздействие върху решенията. Повечето пъти не ги и питат. Не споделям, че това е казусът в Локомотив Пловдив, не ме разбирайте неправилно.

Ние имахме разминавания по какъв начин да се прави селекционната политика, по какъв начин да се провежда процеса на решения, който съгласно мен би трябвало да е вътре в клуба, с цел да има хора, които да носят отговорност. Това трябваше да почистим, в този момент все още имаме съгласие и вървим напред в синхрон. Ще би трябвало време, с цел да поизчистим структурата. Аз се веселя, че в лицето на Илко Пиргов имам човек, аз настоявах от самото си идване да има състезателен шеф, по простата причина, че постоянно съм вярвал, че идеалната конструкция е под формата на триъгълник. Ъглите са изпълнителен шеф, състезателен шеф и треньор и в случай че това нещо не върви в естетика нещата се чупят. В момента го имаме този триъгълни. Надявам се малко по малко да наместим и другите неща.

Аз не желая да се наемам с съответни констатации в другите клубове, аз единствено загатнах. Не на всички места е по този начин сигурно. В началото работехме, мисля, че имахме добра стиковка. Когато стартира шампионата обаче, изиграхме 1-2 мача и започнаха да се появяват предложения за наши играчи, които ми изглеждаха леко обидни за клуб като Локомотив Пловдив. От там се получи напрежението и мисля, че към този стадий сме го изчистили ", сподели още изпълнителният шеф на клуба.
 Аксел Велев към този момент има професионален контракт с Локо (Пд)
Аксел Велев към този момент има професионален контракт с Локо (Пд)

Той е с дълготрайност 3 години

Между мен, Илко Пиргов и старши треньора Томаш. Моята задача не е да се греша в оценката дали даден футболист да е продаден или не, споделям си мнението, само че то не тежи толкоз. Аз виждам в вероятност и се пробвам да възнамерявам развиването на клуба след третата година. Спортният шеф мисли малко по-дългосрочно. Той въпреки всичко би трябвало да има доста детайлни наблюдения върху това първият тим от какви футболисти ще се нуждае в идващите трансферни прозореца и какво е положението в школата. Треньорът по формулировка мисли 6 месеца - 1 година напред, за него са най-важни резултатите. Имаме в лицето на Александър Томаш и неговия щаб, че те работят доста добре и правят чудесна работа, то се вижда по представянето на тима. Имаме доста съгласие с тях, съумели са да ни изградят жанр. И той стартира да дава резултати. Може да даде и още, значимото изискване е този тим да бъде непокътнат, а не да се продават футболисти и да се стартира още веднъж.

Имах диалози с Адам Сотков и Христо Крушарски, изяснихме си нещата. Би трябвало Локомотив Пловдив да го чакат хубави дни. Поне щом се отнася до организация вътре в клуба има още много работа да се свърши. Отборът е добре, има капацитет, най-важното е, че имаме добра атмосфера в съблекалнята. Школата е малко болна тематика за мен, тъй като като видях в какви условия упражняват децата и мъчно ще извадим огромни гении за българския футбол. За страдание е всеобщо събитие. Според мен много се усъвършенства инфраструктурата за младите футболисти. Личен ангажимент е поел Христо Крушарски да приключи терените, това ще бъде като трансплантация на бял дроб, ние сега се задушаваме, тъй като децата няма къде да упражняват. Стават и травми там, теренът е рисков и за игра, това би трябвало да се промени в най-скоро време

Ние ще се опитаме да станем първенци, може да звучи смешно, истината е, че шампионата стартира занапред. Рано е да се вършат генерални изводи. Важни победи направихме, изключително последната. Според мен играхме против другия тим в България, който към днешна дата има построен жанр, вижда се работата на треньора. Донякъде се вижда и в Черно море, Илиан Илиев работи дълготрайно и там се виждат резултатите, Черно море играе добър футбол. Левски и ние се опитваме да играем едно и също нещо. В този конфликт сред всепомитащо гюле и непреклонен дирек, ние успяхме да надделеем, което е радващо. Левски на моменти игра по-добре от нас и сподели класа. Имахме и шанс. Локомотив Пловдив също имаше положения, само че в тези мачове остава резултата. За нас беше значимо да спечелим, щастливи сме. Сега на дневен ред е мача с Пирин, който в случай че не спечелим, все едно нищо не сме създали против Левски. Във футбола няма през днешния ден и през вчерашния ден, има единствено на следващия ден. Гледаме към идващия мач ".
 Александър Томаш е експерт по побеждаването на Левски
Александър Томаш е експерт по побеждаването на Левски

Отлично прави своята работа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР