Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че клубът е

...
Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че клубът е
Коментари Харесай

Павел Колев: Ако не беше Божков, Левски фалираше

Изпълнителният шеф на Левски Павел Колев съобщи, че клубът е бил доста покрай банкрут и единствено намесата на Васил Божков е избавила обстановката.

" Достигната е сериозната точка оттатък, която следва нещо, което се случи с един различен клуб. Ако желаеме да запазим Левски, са нужни незабавни ограничения. Ситуацията е такава, каквато е - сдружение със свръх отговорности. Това слага нещата на карта. Ако не се беше намесил Васил Божков, Левски щеше да банкрутира доста скоро “, показа Колев в предаването " Дома на футбола " пред Диема Спорт.

" В първите дни обстановката в клуба беше много тежка. В елементи по отношение на структурата на дълга на Левски няма да влизам, тъй като не е подходящо. Не е такава сумата сигурно. Аз знам кой ме е поканил, знам от кое място идва финансирането за спасяването на Левски, а оттам-нататък има процеси, които ще се осъществят “, добави изпълнителният шеф на Левски.

" Васил Божков е най-хубавото нещо, което се е случвало на Левски през последните 10 години. Остава най-важното – да се платят отговорностите към Национална агенция за приходите. Има процедура, която би трябвало да осъществим. Тя е написана. Цялото обвързване към Национална агенция за приходите е една колосална сума, която ще изисква много време, с цел да бъде изплатена. Откакто Спас Русев е в Левски, клубът не е погасявал отговорностите си към страната - 6 милиона главница към Национална агенция за приходите и 2 милиона рента. Сумата е близка до действителната. “

" Не мога да кажа дали Васил Божков ще бъде формален и едноличен притежател на клуба. Аз извършвам това, за което съм нает. Занимавам се със напълно други неща. Поканата да заема поста на изпълнителен шеф пристигна от Васил Божков. Преди това имах покана и от Спас Русев, само че не успяхме да стигнем единодушие. Няколко дни по-късно ми се обади Васил Божков. Имахме съвпадане на хрумвания и беше съвършена опция да оказа помощ на Левски и да покажа на себе си, че мога да се оправям с избрани неща.

" Васил Божков на мен нищо не ми е обещавал. Обсъждахме методите за избавление на Левски. Както той, по този начин и аз имахме предварителна информация. Начертахме проект, в който трябваше аз и двама членове да създадем подробен одит. Когато одита завърши, разбрахме каква е цялата сума и започнахме да вършим заплащания и да погасяваме “, сподели още Павел Колев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР