Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че задълженията на

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че задълженията на ...

"Левски" е изчистил близо 3 млн. лв. задължения към НАП.


Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев обяви, че задълженията на клуба към НАП са намалели с почти 3 млн. лв. за деветте месеца, откакто новото ръководство е на власт. 

"Левски" е един от най-коректните платци не само на държавата, ами и на всички контрагенти, с които работи. И това могат да го потвърдят може би поне 30-40 фирми, с които работим. Така че нека да излезе някой и да каже, че не си е получил парите в последните 7-8-9 месеца - няма да се появи такъв. В края на януари задълженията към НАП бяха над 8 млн. лв. В момента са 5.4 млн. грубо, което означава, че само за 9 месеца са намалели с 3 млн. Това няма как да стане, без да си плащаме - каза Колев след победата на "сините" над "Арда" с 2:1 в събота вечерта. - Приключихме една процедура по събиране на документи за мониторинга от УЕФА и на тази база в най-скоро време ще сме готови с по-детайлен отчет и ще излезем официално пред обществеността да разкажем как стоят нещата 9 месеца, след като поехме клуба."

Колев призна обаче, че има запорирани сметки на "Левски". "Те са две, открити са преди една седмица. Бяха отворени в ПИБ с цел да предложим на привържениците на "Левски" възможността да си купуват през кредитна карта клубни стоки от онлайн магазина. Бяхме наясно, че сметките ще бъдат запорирани, просто защото това е задължително по закон", каза той и прогнозира, че до края на годината "Левски" вече няма да има никакви стари финансови задължения.

Треньорът на "сините" Петър Хубчев пък бе доволен от начина, по който отборът е спечелил срещу "Арда". Успехът дойде с голове след 70-ата мин. на Кали Тиам и на Станислав Иванов, а в самия край Пламен Крумов намали от пряк свободен удар.

"Победихме с търпение, това беше нашият замисъл и искане. Очаквахме, че "Арда" ще играе по-прибрано. Затова започнахме с Мазурек и Нашименто и за наш късмет се получи. В такива мачове първото попадение е много важно - коментира Хубчев. - Радва ме реакцията на отбора. За пореден път, ако разгледаме само второто полувреме, момчетата реагираха като професионалисти. Искаха малко повече победата от "Арда"."

Източник: segabg.com