Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че задълженията на

...
Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че задълженията на
Коментари Харесай

"Левски" е изчистил близо 3 млн. лв. задължения към НАП

Изпълнителният шеф на " Левски " Павел Колев разгласи, че отговорностите на клуба към Национална агенция за приходите са намалели с съвсем 3 млн. лева за деветте месеца, откогато новото управление е на власт. 

" Левски " е един от най-коректните платци освен на страната, ами и на всички контрагенти, с които работи. И това могат да го потвърдят може би най-малко 30-40 компании, с които работим. Така че дано да излезе някой и да каже, че не си е получил парите в последните 7-8-9 месеца - няма да се появи подобен. В края на януари отговорностите към Национална агенция за приходите бяха над 8 млн. лв. В момента са 5.4 млн. жестоко, което значи, че единствено за 9 месеца са намалели с 3 млн. Това няма по какъв начин да стане, без да си плащаме - сподели Колев след успеха на " сините " над " Арда " с 2:1 в събота вечерта. - Приключихме една процедура по събиране на документи за мониторинга от УЕФА и на тази база в най-скоро време ще сме подготвени с по-детайлен доклад и ще излезем публично пред обществеността да разкажем по какъв начин стоят нещата 9 месеца, откакто поехме клуба. "

Колев призна обаче, че има запорирани сметки на " Левски ". " Те са две, открити са преди една седмица. Бяха отворени в ПИБ за да предложим на последователите на " Левски " опцията да си купуват през кредитна карта клубни артикули от онлайн магазина. Бяхме наясно, че сметките ще бъдат запорирани, просто тъй като това е наложително по закон ", сподели той и предвижда, че до края на годината " Левски " към този момент няма да има никакви остарели финансови отговорности.

Треньорът на " сините " Петър Хубчев пък бе удовлетворен от метода, по който тимът е спечелил против " Арда ". Успехът пристигна с голове след 70-ата мин. на Кали Тиам и на Станислав Иванов, а в самия край Пламен Крумов понижи от директен свободен удар.

" Победихме с самообладание, това беше нашият план и искане. Очаквахме, че " Арда " ще играе по-прибрано. Затова започнахме с Мазурек и Нашименто и за наш шанс се получи. В такива мачове първото попадение е доста значимо - разяснява Хубчев. - Радва ме реакцията на тима. За следващ път, в случай че разгледаме единствено второто полувреме, момчетата реагираха като експерти. Искаха малко повече успеха от " Арда ". "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР