Изпълнителният директор на Левски Павел Колев използва профила си във

...
Изпълнителният директор на Левски Павел Колев използва профила си във
Коментари Харесай

Павел Колев с коментар за намаляването на заплати в Ювентус

Изпълнителният шеф на Левски Павел Колев употребява профила си във " Facebook ", с цел да разяснява решението на футболистите на Ювентус да се откажат от 4 заплати за сезон 2019/20. Колев дава за образец и други шампионати, в които клубове оповестиха намаляването на заплати на футболисти с разнообразни проценти. Важният човек в Левски приключва размишлението си по този начин: " " В четвъртък получих поредни позвънявания по телефона от ФИФА и ECA, които без значение една от друга вършат изследване измежду европейските клубове какво е положението им и по какъв начин виждат бъдещето на европейския футбол. У нас полемика продължава да няма ". "

Sportal.bg разгласява текста на Павел Колев без редакторска интервенция:

" Коментарите, освен това от хора, които имат искания да си изкарват хляба от футбола, в жанр " Не знам по какъв начин е, но не е по този начин ", ме карат да продължа с просветителната поредност. Дано има кой да чете, може да научи нещо.
Какво се случва в " Ювентус " в резюме – играчите се отхвърлят от 4 заплати за сезон 2019/2020. За март, април, май и юни. Споразумението важи единствено при положение, че серия " А " не се възобнови до края на май. Ако шампионата тръгне, изискванията ще се предоговарят. Между другото, самодейността за понижаване на заплатите е на Андреа Аниели, каквато е всеобщата процедура в Европа.

А договарянията от името на играчите се водят от капитана Джорджо Киелини и " сенаторите " Леонардо Бонучи и Джиджи Буфон, само че това са елементи.

Сега всъщност – съгласно съглашението заплатите за два и половина месеца просто ще бъдат възобновени на играчите след 1.07.2020 година На процедура Роналдо и компания се отхвърлят от заплата и половина до 30.06.2020 година, когато обаче футболните клубове завършват балансите си. Т.е. " Ювентус " ще извади от салдото си разноските за 4 заплати, налозите и осигуровките към тях, като две и половина заплати просто трансферира в идващия сезон, с цел да понижи загубите в доклада си. Вероятно в идващите дни професионалната лига на Италия ще реализира съглашение със синдиката на играчите за нещо сходно за всички клубове в серия " А ", " В " и " С ".

В Бундеслигата към този момент 8 клуба оповестиха понижаване на заплатите с разнообразни проценти.
Във Франция всички 20 клуба от " Лига 1 " се позоваха на " chômage partiel " и понижават заплатите с 30%, в това число и " Пари сен Жермен ". Преговори с играчите не се водят дори. Просто им се оповестява новото състояние.

В Испания " Барселона ", " " Атлетико " (Мадрид) и " Еспаньол " желаеха влизане в действие на ERTE (Expediente de regulación temporal de empleo por fuerza mayor), с цел да понижат заплатите на футболисти и личен състав.

Засега изключение е Англия, където в " Лийдс " на Марсело Биелса играчи и треньори сами се отхвърлиха от заплатите си, с цел да запазят чиновниците от администрацията на клуба. Водят се обаче диалози сред клубовете от Premier&Championship за групово решение – по-ниски заплати с 20% и основаването на фонд за избавяне от банкрут на клубовете от по-ниските дивизии.

" В четвъртък получих поредни позвънявания по телефона от ФИФА и ECA, които без значение една от друга вършат изследване измежду европейските клубове какво е положението им и по какъв начин виждат бъдещето на европейския футбол. У нас полемика продължава да няма ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР