Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов не пожела да разкрие

...
Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов не пожела да разкрие
Коментари Харесай

Парите за нови в Левски – има ги, но остават засекретени

Изпълнителният шеф на Левски Красимир Иванов не пожела да разкрие с какъв бюджет за нови попълнения ще оперира клуба през зимния трансферен прозорец. „ Дясната ръка” на притежателя Спас Русев съобщи, че парите за селекция са клубна загадка, само че са задоволително поради рестриктивните мерки и поставените цели.

В същото време Иванов показва, че въобще не е обезпокоен от изтичащите контракти на съществени играчи като Роман Прохазка и капитанът Божидар Митрев. Според него договарянията би трябвало да приключат сполучливо до края на зимната подготовка.

„ Седмица преди заминаването за лагера в Малта първите две контроли бяха ясни като дати и съперници. Останалите все още още не са закрепени, тъй като има опция на място да се избират качествата на съперниците като мощ. Откъм имена на тимове не съм притеснен”, бе коментарът на Иванов по тематиката за лагера в Малта.

„ При нас занапред трансферният прозорец следва да бъде отворен. Водят се задоволителен брой диалози с вида футболисти, които треньорът желае в тима. Характерът на активността е подобен – в някои страни прозорецът е отворен, при нас – не. Отнема време. Щеше да е най-добре преди началото на зимната подготовка всички нови да бъдат известни, само че не сме единствено ние по този начин. И други тимове имат сходни проблеми. Откази не бих споделил, че сме получили, просто при дадени условия покупко-продажбите не можеха да бъдат осъществени. Има ли Левски пари за зимна селекция? Да, само че няма да прецизирам. Парите са задоволителни с оглед нашите цели. Нямаме упоритостите на огромните европейски тимове. Искрено се надявам, че при селекцията ще бъдат подбрани подобаващите хора, оттова нататък сме дали индикации на спортно-техническото управление какви са рестриктивните мерки ни”, разяснява шефът за предаването „ Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„ Г-н Русев се интересува доста живо какво се случва със селекцията. Той обаче е стеснен като мен и не може да помогне нещата да се случат по-бързо.”

„ Изтичащите контракти на Митрев и Прохазка? Разговорите и сега текат с тях, до края на зимната подготовка нещата би трябвало да бъдат изчистени. Не мисля, че има възможност да се раздели с някой от тях. Засега сме получавали публична оферта само за Жуниор Мапуку. Отхвърлихме я както поради финансовата страна, по този начин и поради това, че той е значим състезател за треньора и той не желае да се разделя с него.”

„ Яя Меледже в Левски? Не, няма нищо правилно, че ще премине при нас. Доколкото знам, той е в България и нищо не се случва. Проявен е бил интерес от нас към него, водени са диалози, само че до такава степен. Лек зимен застой.”

„ Много неща от приходната част на докладите ни са закрепени като телевизионните права. Ние продължаваме да работим за привличането на нови източници за финансиране дейностите на клуба. Не мисля, че в миналото е било елементарно, само че считаме, че вървим по верния за Левски път. Вярвам, че вложенията в нови играчи ще се отплатят и напролет отборът ще покаже по-добра игра.”

„ Смятам, че добре се развиват Жорди Гомес и Габриел Обертан като футболисти на Левски. НА нас постоянно ни се желае да бъде още и още. Надявам се с другите попълнения да реализираме задачите си. Кои са те? Това е клубна загадка.”

„ Димитър Пиргов и неговата обстановка остават непроменени. Все още е състезател на Левски, по тази причина тренира и се приготвя. Ако има добра оферта за него, сме склонни да я разгледаме. Няма да го пуснем без пари никога.”

„ Не чакам проблеми с лицензирането за идната година. Голяма част от изискванията са чисто механически. Още не сме завършили финансовата 2017-а. Моите упования са, че не би следвало да имаме проблеми.”

„ Купата постоянно е цел при започване на всеки шампионат. Левски в никакъв случай не е бил в позиция при започване на сезона да каже, че не желае да завоюва Купата.”

„ Какво се е трансформирало при господин Русев, не мога да разясня. Очевидно сме много дейни от лятото насам. Неговите упования към работата на клуба са да вършим повече за по-кратко време.”

„ Към момента активността на стадион „ Раковски” не е част от клуба Левски. Дали може да се върне? Г-н Ангелов е доста добре осведомен при какви условия може да се случи. Искаме децата да получат условия и внимание, които да подобават на клуб с нашето име. ”

„ Мисля, че няма никакво развиване по правосъдното дело, заведено от Станимир Стоилов. Той е човек, чиято рецензия е скъпа, тъй като от него постоянно има какво да се научи.”

„ Клубът няма никаква изгода от това да води непрекъснато диалози от вида този ли е верният треньор. Ние сме застанали зад него, обезпечили сме условия да се усеща удобно и да върви спортно-техническата активност. Ние сме застанали твърдо зад Делио Роси и се надяваме да вървим напред с него. Ние нямаме планове да сменяме треньорите. Клубът би спечелил, в случай че има резистентност и предвидимост в нещата, които се случват.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР