Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков и старши треньорът Станимир

...
Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков и старши треньорът Станимир
Коментари Харесай

“Неприятни взаимоотношения в “Левски”. Стоилов: Не ходя щастлив на “Герена”

Изпълнителният шеф на " Левски " Ивайло Ивков и старши треньорът Станимир Стоилов разкриха за обтегнати връзки в управлението на клуба, в основата на което стоят проблемите, свързани с тежкото финансово състояние на " сините ", наследено от предходни ръководства.

В неделя двамата участваха на 3-часова среща на сдружението " Левски на левскарите ", на което са членове, запис от която беше публикуван в обществените мрежи през днешния ден.

" Изключително неприятни взаимоотношения със спонсора на клуба, безсмислени разногласия в последните месеци. От 4-5 месеца не вървя благополучен на " Герена ". Аз нося цялата отговорност чисто спортно-технически. Аз обичам диктатурата в един футболен клуб. Изпълнителният шеф си носи отговорността за финансите, а аз за спортно-техническата част. Напоследък има извънредно доста разминаване и кавги. Тези неща би трябвало да бъдат изчистен ", съобщи Стоилов.

Специалистът е угрижен за финансовите проблеми на клуба, свързани с погасяването на остарели отговорности, което забавя развиването на тима и постигането на спортните цели.   

" Ако клубът продължи да съществува в пестелив режим, ще би трябвало повече време, с цел да можем да изглеждаме като любимец в шампионата. Лично моето предпочитание да продължим да се развиваме като игрови жанр, само че като виждам другите проблеми считам, че първо би трябвало да решим по-важните от тях и вероятно тогава да мислим за по-добро финансиране, а в този момент да продължим с икономичния режим за прехвърляния и заплати ", сподели Стоилов.

" Мога да обещая, че ще дадем всичко от себе си аз и тима, с цел да върнем " Левски " там, където му е мястото, а точно в битката за купата, най-късно до другото лято. Но би трябвало да си обещаем да стабилизираме клуба от финансова позиция. Защото в случай че няма такива борба, моето наличие се обезсмисля.

Под никаква форма няма потребност да бъда в Левски и да живуркам. Оставам поради последователите, с цел да подсигуряваме честността в ръководството на клуба и да се опитаме да намерим решение на най-големия проблем - финансовите отговорности към българските институции. В момента, в който го създадем, моят ангажимент завършва. Оттам ще мисля какво ще върша ", добави той.

Стоилов счита, че с вярна работа и надграждане с още 2-3 нови попълнения " Левски ", макар всички финансови проблеми, може да се трансформира в претендент за купата още през идващия сезон.   

" Ако продължим да работим с този тим и да надградим с 2-3 играчи и най-много трансформира тяхното мислене и помнене, следващата година " Левски " ще е действителен съперник за шампионската купа. Ако не е действителен съперник, не виждам с какво ще е нужно за моето наличие в клуб ", сподели треньорът.

" Нашите футболисти се стараят извънредно доста, дават всичко от себе си като физика и като предпочитание. Искам да дадат повече като мислене, което им е големият проблем. Но в случай че не кажем цялата истина за положението на " Левски ", не чакам нищо положително ", безапелационен бе той.

Председателят на Сдружението Димитър Костадинов разкри за две срещи за последните по-малко от три месеца с главния спонсор Мило Борисов от " Палмс бет ", представители на който от предходната година се занимават с оперативното ръководство на клуба с контракт за 5 години.

На първата среща в края на август са изнесени тревожни данни за финансовото положение на Левски за общи отговорности от над 30 милиона лв., над 11 милиона от които са към Национална агенция за приходите, а сумата на общите задължения към компании на някогашния притежател Васил Божков е към 16 милиона лв.. Костадинов не скри, че е бил съществено изумен и от обстоятелството, че Борисов няма проект за излизане от тежката финансова обстановка.

" Имам кардинални разлики, не гледаме в една посока със притежателя (Наско Сираков), с генералния спонсор и с сътрудниците от Управителния съвет и от Надзорния съвет. Схемата е сбъркана изначално. Нарекох я шизофренна. Считам, че има спор на ползи в това да си спонсор, сътрудник и да искаш да управляваш. Скоро аз няма да виждам смисъл от моето наличие на " Герена ", в случай че това продължи по този начин ", съобщи изпълнителният шеф Ивайло Ивков.

Той е безапелационен, че " Левски " е в тежко финансово положение, а почитателите са подведени, че обстановката се усъвършенства.

" Масово хората смятат, че в Левски към този момент всичко е розово, всичко е ОК. Бяха направени такива внушения, само че това не е по този начин ", сподели Ивков, който изясни, че разноските на клуба са в размер на 1 милион лв. на месец.

Той добави, че през годината са погасени над 4 милиона лв. остарели отговорности - главно към някогашни играчи, към старши треньора Петър Хубчев и неговия екип и към снабдители, само че това е прекомерно малко в битката за финансовото стабилизиране на клуба. 
    
Ивков сподели още, че евентуалният вложител " Юнайтед груп " не е изгубил интерес към " Левски ".

Икономистът и член на Надзорния съвет на клуба Петър Ганев разкри, че приходите за първите 10 месеца от годината бележат съществено нарастване от над 50 % спрямо предходната година и възлизат на съвсем 15,388 милиона лв..

Основната част от тях е обезпечена от почитателите. Около 4,5 млн. лв. са влезнали в клубната каса от продажба на билети, абонаментни карти, членски карти и дарителски акции, а към 3,4 млн. лева. - от продажби в клубния магазин.

Приходите от спонсорство и реклама са към 2,9 млн лева. От присъединяване на тима в евротурнирите и от изходящи прехвърляния пък са генерирани доходи от към 2,6 милиона лв..    
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР