Изпълнителният директор на компанията за електромобилни технологии Luminar Technologies Остин

...
Изпълнителният директор на компанията за електромобилни технологии Luminar Technologies Остин
Коментари Харесай

28-годишен купи Forbes. С чии пари?

Изпълнителният шеф на компанията за електромобилни технологии Luminar Technologies Остин Ръсел ще стане новият собственик на 82% от медийната група на именитото бизнес издание Forbes, стана ясно в края на предходната седмица. 28-годишният бизнесмен обаче може да се окаже единствено подставено лице в договорката и собствеността в медията да отиде в задгранични вложители, написа Axios в собствен материал.

Контекст : Forbes понастоящем е благосъстоятелност на хонконгската капиталова компания Integrated Whale Media (IWM), която от години търсеше нов притежател на списанието и онлайн изданието под иконичния бранд.
 Пътят на Рупърт Мърдок от дребен австралийски вестник до световна медийна империя
Пътят на Рупърт Мърдок от дребен австралийски вестник до световна медийна империя

Кариерата му продължава пет десетилетия

Намирането на купувачи обаче е съпроводено с опасения от интервенция в публицистичния развой от страна на вложителя. Така Forbes в последна сметка се отхвърли и от излизане на борсата.

Цифром и словом: Обявената без доста фанфари договорка с Ръсел слага на Forbes цена от 800 млн. $. Това значи, че младият милиардер би трябвало да откри 656 млн. $ през идващите 6 месеца.

IWM ще запазят 8% дял.

Детайли : Въпросът е от кое място Ръсел ще откри парите. Според Axios точно задгранични вложители ще платят огромна част от сумата - само че косвено.

" 30 под 30 " на Forbes: Бъдещи водачи... или пандизчии

Някои от участниците в класацията на американското бизнес списание имат проблеми със правосъдната система

Източници на онлайн изданието настояват, че част от парите ще дойдат от индийската капиталова компания Sun Group, която има връзки с Русия. Самият Ръсел ще вложи не повече от 200 млн. $ от своите пари.

Какво следва: Сделката към момента не е утвърдена от регулаторите и източниците на финансирането за нея може да се окажат решаващи за това дали ще бъде позволена, или не.
 Онлайн групата Vice Media е изправена пред банкрут
Някогашен онлайн медиен колос, оценен на $5,7 милиарда, е пред банкрут

След серия от съкращения компанията си търси покупател

Още нещо : Vice Media - ориентираната към младите и мултимедийното наличие медийна група, трансформирала се в културен феномен през последните 15 години, разгласи фалит.

Намаляването на онлайн рекламата и монополизирането ѝ от Гугъл и Фейсбук удариха тежко по мрежата от уеб сайтове и телевизионни стратегии и общата им цена се срина. Така кредиторите на медийната група може да получат надзор над нея против единствено 225 млн. $ - при многомилиардна пазарна оценка преди единствено няколко години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР