Изпълнителният директор на компанията Bugatti - Стефан Винкелман, разкри подробности

Изпълнителният директор на компанията Bugatti - Стефан Винкелман, разкри подробности ...

Bugatti ще предложи модел за всеки ден.

Изпълнителният директор на компанията Bugatti - Стефан Винкелман, разкри подробности за това, какъв ще бъде вторият автомобил на марката му. Със сигурност той няма да получи хибридно задвижване, като ще се разчита или на бензинов двигател, или на електрически агрегат.
С оглед на това, че всъдеходите и кросоувърите набират огромна популярност по света, елитните брандове вече направиха такива автомобили. Британският Bentley представи Bentayga, а италианската Lamborghini удиви света със своя SUV Urus. Твърди се, че и в Bugatti активно се работи над собствен кросоувър, под чийто капак ще бъде поставен W16 двигател.
Винкелман не потвърди, но и не отрече възможността за направата на подобен модел. Той разкри само, че вторият сериен автомобил на Bugatti ще бъде "кола за всеки ден", като ще се различава много от хиперколата Chiron.
"Според мен, електрификацията е правилният път за създаване на нов модел на Bugatti, но той няма да получи хибридно задвижване. Мога да потвърдя, че ще избираме между бензинов двигател и електромотор", коментира топ-мениджърът.
Шефът на Bugatti допълни, че новият модел ще запази ексклузивността на марката, като от него ще бъдат произведени няколко хиляди бройки. Ако изборът падне върху електрическо задвижване, колата ще се предлага само в държави, в която има отлична инфраструктура. Освен това, машината ще бъде оборудвана със система за бързо зареждане, така че собственикът да не губи време.
 

Източник: actualno.com