Изпълнителният директор на женската тенис асоциация Стив Саймън отправи съобщение,

...
Изпълнителният директор на женската тенис асоциация Стив Саймън отправи съобщение,
Коментари Харесай

Джокович не вярва, че сексизмът е изиграл роля по време на женския финал на US Open

Изпълнителният шеф на женската тенис асоциация Стив Саймън насочи известие, в което споделя, че мъжете и дамите би трябвало да получават едно и също отношение, само че съгласно него това не се е случило по време на финала, предава " Дейли мейл ".

Джокович, който завоюва тазгодишното издание на шампионата след победа с 6:3, 7:6, 6:3 над Хуан Мартин дел Потро, не пропусна да разяснява обстановката.

" Не виждам нещата по същия метод като господин Саймън. Смятам, че отношението към мъжете и дамите се дефинира от обстановката. Наистина е мъчно да се обобщят нещата ", показа сърбинът.

" Женската тенис асоциация има вяра, че не би трябвало да има разлика в стандартите на приемливост. Искаме всички играчи да бъдат третирани еднообразно. Не считаме, че това беше осъществено по време на финала ", разяснява шефът.

Рамос, който получи едвам 450 $, с цел да управлява дуела, получи поддръжка от Международната тенис федерация.

" Карлос Рамос е един от най-опитните и уважавани съдии в тениса. Решенията му са съгласно правилника и с право глоби Серина Уилямс ", споделя тяхно изказване.

Бившата английска номер 1 Ан Кеотавонг разяснява: " Сексизмът е проблем в тениса, само че не мисля, че решенията на Карлос Рамос имат нещо общо с това ".

Джокович разяснява своя път от неуспеха си на " Ролан Гарос " до купата от Откритото състезание на Съединени американски щати.

" Трябваше ми малко успокоение. С жена ми се отделихме във френските планини за 5 дни. Просто се изолирахме и погледнахме над нещата от друга вероятност. Оттогава тенисът е напълно друг за мен. Предполагам, че към този момент ще се катерим по-често ", показа Ноле.

Вътрешната естетика наподобява е важен фактор в неговото завръщане и не би било изненада, в случай че в края на годината още веднъж е международният номер 1.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР