Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по трансплантации д-р Мариана Симеонова

...
Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по трансплантации д-р Мариана Симеонова
Коментари Харесай

Директорката на Агенцията по трансплантации подала оставка, пациентските организации я подкрепиха

Изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по трансплантации доктор Мариана Симеонова е подала оставка.
 Пациенти на митинг за достъп до белодробни трансплантации  Атанасова уволни шефа на организацията по трансплантации
Това стана ясно от писмо на пациентските организации " Заедно с теб ", които нощес изпратиха позицията си в поддръжка на доктор Симеонова.

Тя е поискала да бъде освободена, поради неразбираемите контракти връзки с Евротрансплант и невъзможността да се правят белодробни трансплантации на българи във Виена, защото договорът на страната ни с университетската болница там не е възобновен, пише clinica.bg.

Казусът предизвика митинги на пациенти. Проблемът не е решен, само че от пациентските организации " Заедно с теб " се застъпват за директорката с думите, че " доктор Симеонова работи сполучливо и отдадено години наред с пациенти, близки на донори и лекари. Успя да реализира доста за донорството и трансплантациите в България. Благодарение на нея беше основано доверие в донорството, тя съумя да сплоти пациенти и лекари ".

Заставаме твърдо зад професионализма и човечността ѝ и заявяваме цялостно доверие към работата ѝ, се споделя в позицията.

" Д-р Симеонова живее с идеята за донорството повече от всеки различен в нашата страна. Тя е един от най-читавите отдадени на специалността хора. Без нея и дребното, което работи ще спре. Невероятен доктор и човек! ", написа още в писмото, подписано от Пенка Георгиева от " Заедно с теб ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР