Изпълнителният директор на IBM Джини Ромети, и изпълнителният директор на

...
Изпълнителният директор на IBM Джини Ромети, и изпълнителният директор на
Коментари Харесай

IBM отчита пръв ръст на приходите от 6 години

Изпълнителният шеф на IBM Джини Ромети, и изпълнителният шеф на Apple Тим Кук

Още по тематиката
Блокчейн технологиите вдъхват живот на компании като IBM

Microsoft и Oracle също залагат на технологията
3 яну 2018
Какво продава IBM в България

Игор Правица, изпълнителен шеф на IBM България, пред " Капитал "
3 ное 2017
Санджай Пуунен: Искаме 50-те най-големи телекома в света да са наши клиенти

Главният действен шеф на VMware пред " Капитал "
29 окт 2017 International Business Machines (IBM) регистрира растеж на приходите си за пръв път от 23 тримесечия, надминавайки упованията на анализаторите, оповестява Reuters. Акциите на IBM обаче поевтиняха с близо 3%, откакто от компанията предизвестиха, че ефикасната им данъчна ставка ще бъде по-висока макар данъчната промяна, което ще свие маржовете й на облага.

Данъчното уравнение

Акциите на IBM нарастнаха с близо 10% от началото на годината, само че прогнозите на компанията лишиха близо 3% от този растеж в края на предходната седмица, а повода е в новото данъчно законодателство. Изглежда, че с помощта на разнообразни параграфи от комплексната американска данъчна система IBM е имала право на разнообразни прихващания и приспадания от базовата данъчна ставка, в резултат на което през 2017 година облагата й е била обложена с налог от 12%, или с 23 прочие пункта по-малко от корпоративната данъчна ставка (35%). Новата система за данъчно облагане обаче, макар че планува корпоративен налог от 21%, ще усили ставката за компанията до към 16%, плануват от IBM.

Промените лишиха част от блясъка на прогнозните резултати на компанията. След като за последните няколко години приходите на IBM трайно намаляваха, навлизането на софтуерната компания в нови бизнеси като облачните технологии и електронната сигурност сътвори нови вероятности за компанията, които да обезпечат постоянен напредък. Данъчната разлика обаче принуди компанията да свие предстоящата си облага на акция за 2018 година от 13.92 $ до 13.80 $, което е като равнищата от 2017 година

Новият мотор на растежа

" Данъчното облагане ще съставлява срещуположен вятър ", съобщи Джеймс Кавано, основен финансов шеф. Според Кавано IBM ще продължи да поддържа " високи равнища на вложения " през 2018 година в опит да усили потенциала си в региона на основни услуги като " облачни, мобилни и технологии за електронна сигурност ". Фокусирането на IBM върху тези софтуерни сфери, стартирано от основния изпълнителен шеф Джини Ромети, оказа помощ на IBM, да се оправи с намаляващите си доходи от обичайните си бизнеси и да регистрира растеж за пръв път от близо 6 години.

Общите доходи на IBM за последното тримесечие на 2017 година са нарастнали с 3.6%, достигайки 22.54 милиарда $, надминавайки консенсусната анализаторска прогноза от 22.06 милиарда А моторът са облачните технологии, приходите от които са нарастнали с 30% на годишна база. По данни на компанията общите приходи от " новите основни действия " са се повишили със 17%.

Нетната облага на компанията е спаднала до 1.05 милиарда $ от 4.50 милиарда $ за последното тримесечие на 2016 година заради еднократен разход, провокиран от данъчната промяна, на стойност 5.5 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР