Изпълнителният директор на ИА “Медицински надзор Иванка Динева призова управниците

...
Изпълнителният директор на ИА “Медицински надзор Иванка Динева призова управниците
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на ИА “Медицински надзор” призова всяка жена да замрази яйцеклетка

Изпълнителният шеф на ИА “Медицински контрол ” Иванка Динева прикани управниците да натъртват на здравето и образованието. Само по този начин можем да бъдем същински потребни на себе си и на обществото, сподели тя на конгрес в Университета за национално и международно стопанство (УНСС), отдаден на потребността от даряване на яйцеклетки, нормативната база и присъединяване на пациенти. По-рано Динева се включи в самодейност, отдадена на донорството на яйцеклетки, оповестява Българска телеграфна агенция.

Динева прикани всяка жена да замрази яйцеклетка. На 36 години яйчниковият запас у нас към този момент е прекомерно понижен, сподели Динева 

Ректорът на университета проф. доктор Димитър Димитров съобщи, че въпросът с демографията у нас е доста сериозен. Страната ни е в рецесия. Това има отражение в стопанската система, тъй като всеки вложител пита дали има хора, сподели той. Димитров уточни още, че броят на евентуалните студенти у нас е понижен от 100 000 на 50 000. Тази наклонност би трябвало да се бъде обърне, уточни той.

Президентът на мотоорганизация Widows Sons Grand Chapter Bulgaria Даниел Капсъзов прикани да се замислим над казуса с демографската рецесия. У нас донорството на яйцеклетки е сведено до най-малко и по този начин се стига до вноса им. По този метод губим нашия генофонд. Ако всяка жена се замисли, че може да замрази яйцеклекта, ще съхраним нацията си, сподели Капсъзов.

Мария Янева, която е ръководител на “Искам бебе ”, изрази признателност, че акцията за следващ път се радва на поддръжка. За следващ път сме обединени. Всички желаеме България да я има и се борим за това, сподели Янева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР