Изпълнителният директор на ИА Медицински надзор“ (ИАМН) г-жа Иванка Динева

...
Изпълнителният директор на ИА Медицински надзор“ (ИАМН) г-жа Иванка Динева
Коментари Харесай

Медицински надзор започва извънредна проверка на хирурга, правил гинекологични прегледи

Изпълнителният шеф на ИА „ Медицински контрол “ (ИАМН) госпожа Иванка Динева назначи изключителна инспекция по отношение на оповестено на 14 април 2024 година журналистическо следствие на GlasNews.bg, в което специализант-хирург се пробва да прави гинекологични прегледи.

Проверката стартира от през днешния ден – 16 април. Това оповестиха от пресцентъра на ИА „ Медицински контрол “.

Министърът на опазването на здравето и обществеността ще бъдат осведомени с резултатите от инспекцията, след приключването ѝ.

В случай, че установеното е отвън обсега на ИАМН, то документите ще бъдат предоставени на способените органи и институции.
Разследването на Тина Ивайлова ви показахме в неделя. А хирургът, който прави гинекологични прегледи, е краткотрайно отхвърлен от работа. 

Припомняме, че с екипа ни се свърза 24-годишна жена от Ямбол, която описа, че хирургът доктор Артур Полшиков е желал да й направи гинекологичен обзор,  за който той няма право. Това потвърдиха и редица специалисти.
" Преди няколко дни се наложи да посетя Неотложното поделение, заради мощни болки. От там бях препратена в Спешно поделение. Там ме одобри лекар Артур Полшиков. Сложи ми няколко инжекции. От една от инжекциите на мен всичко ми се замъгли. Дойде, прегледа ме с видеозон. Всичко сподели, че е наред. За него това е бактерия. След като ме прегледа ми предложи да ми направи гинекологичен обзор, с цел да може да откри от къде е пристигнала тази бактерия и каква е тази бактерия. Понеже е хирург, аз отхвърлих да ми направи гинекологичен обзор. Искаше да ме настани в болничното заведение, отхвърлих. Сутринта се върнах назад в Спешното поделение, още веднъж ме одобри той. Започна да ме прекарва през стаите. Отидохме в една стая, там имаше единствено една софа. Каза ми да легна, да си събуя гащите, с цел да ми направи прегледа. Отново отхвърлих. Пипаше ми корема. Гащите ми непрестанно бяха ниско долу ", описа дамата. Същият доктор преди години е арестуван от ГДБОП за голямо владеене и разпространяване на детско порно. Прокуратурата в Ямбол също се е самосезирала по случая. По наша информация докторът е отхвърлен от още няколко лечебни заведения в страната по съмнение за педофилски прояви.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР