Изпълнителният директор на Германската футболна лига Кристиан Зайферт разкритикува сгъстения

...
Изпълнителният директор на Германската футболна лига Кристиан Зайферт разкритикува сгъстения
Коментари Харесай

Футболен директор в Германия обвини международните мачове за заразените

Изпълнителният шеф на Германската футболна лига Кристиан Зайферт разкритикува сгъстения календар с мачове на националните тимове в разгара на пандемията от ковид. Според него това е причина за възпаление на играчи, а след завръщането им в клубовете те не могат да разчитат на тях.

" Нека бъде ясно: актуалната обстановка е неприемлива за клубовете и вътрешните шампионати. Всяка страна има разнообразни хигиенични условия и ограничения за справяне с пандемията, като не на всички места тези ограничения се съблюдават прецизно. Това е причина за заразяване на футболисти, които след това пропущат значими срещи на клубните си тимове. Пътуванията за националните тимове не би трябвало да заплашват целия календар в професионалния футбол. Трябва да има синхрон сред националните федерации по какъв начин да се случват нещата по време на мачовете на националните тимове ", разяснява той пред " Кикер ".

Марин Понграчич от Волфсбург и Хан Хи-Чан от Република България (Лайпциг) са следващите играчи, които се завърнаха с позитивни проби от сборовете на своите национални тимове и ще пропуснат идните мачове в Бундеслигата.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР