Изпълнителният директор на фонд 13 века България“ Слава ИвановаНационалният дарителски

...
Изпълнителният директор на фонд 13 века България“ Слава ИвановаНационалният дарителски
Коментари Харесай

Фонд „13 века България“ подкрепя млади таланти

Изпълнителният шеф на фонд „ 13 века България “ Слава Иванова

Националният дарителски фонд „ 13 века България “ разгласи, че млади български създатели и учени могат да аплайват за новоучредената национална премия за подкрепяне на професионалното развиване на изявени в разнообразни области. Призът „ 13 века България “ съставлява парична награда в размер на 5 000 лв., обезпечени от Фонда, и е предопределена за разноски за образование.

Националната премия ще се присъди от жури на конкурсен принцип в  два кръга. В първия стадий комисията ще отсее шестима от номинираните претенденти. Имената им ще бъдат оповестени през месец януари 2020.  За всеки от тях Фондът ще провежда дарителска акция под надпис „ ПОДКРЕПИ ТАЛАНТА — ДАРИ “. Спомоществувателите ще могат да разтворят сърца и кесии за предпочетен от тях млад академик или създател, с цел да подкрепят развиването му посредством фонда.

Носителят на премията ще бъде определен и разгласен сред 20 и 30 юни 2020.

До 31 декември 2019 година претендентите могат да подадат документите си онлайн на https://fund13veka.bg/talant

В състезанието могат да вземат участие български жители на възраст до 35 години със приключено висше обучение в изкуството или науката и с новаторски достижения в съответната област.

Задължително изискване е през 2019 претендентите да са признати за следдипломна подготовка в упълномощени висши образователни заведения на територията на Европа, без България.

„ Основната задача на Националния фонд „ 13 века България ” е дарителството. А то се крепи на страст “, споделя изпълнителният шеф на фонда Слава Иванова и се надява новата идея да срещне съидейници освен в страната, а и измежду общностите ни по света.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР