Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се отказа от предлагането

...
Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се отказа от предлагането
Коментари Харесай

Facebook си остава безплатен, но групите стават платени?

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг се отхвърли от предлагането на платена версия на неговата обществена мрежа, чийто слоган и до през днешния ден е "Безплатно е и постоянно ще бъде ". Но има най-малко една област, в която компанията желае да опитва с абонаменти и това са частните Фейсбук групи, оповестява T+L, представен от profit.bg.
Фейсбук разгласи абонаментите в обява в блога си, съгласно която админите на избрани Фейсбук групи биха могли да стартират да таксуват месечното участие с от 4.99 до 29.99 $. Администраторите на групи, които понастоящем са безвъзмездни, няма да бъдат наранени, макар че някои от тях ще имат опцията да основават в бъдеще групи, поддържани от абонаменти.
"Администраторите на групи построяват сигурни и поддържащи общности, в които хората се връщат на всеки ден ", се споделя в обявата, оповестяваща смяната. "Знаем, че админите влагат своето време и сила, с цел да поддържат своите групи, а някои ни споделиха, че биха желали да разполагат с принадлежности, които да им оказват помощ да продължат да влагат в своята общественост и да оферират повече на членовете си ".
Фейсбук не позволява реклами в групите и към този момент компанията няма да понижи приходите от абонаменти, които админите изберат да вкарат.
Продажбите на обществената мрежа зависят съвсем напълно от реклами - модел, който въвлече компанията в редица несъгласия, като да вземем за пример абсурда с Cambridge Analytica, който принуди Конгреса да призове Зукърбърг през април.
По време на извлението си през американските законотворци изпълнителният шеф на Фейсбук беше запитан дали обществената мрежа ще премине от рекламни доходи към абонаментно основан модел, на което той отговори: "Редица хора допускат, че би трябвало да предложим версия, в която хората не виждат реклами, в случай че заплащат месечен абонамент, и сигурно преглеждаме сходни хрумвания. Мисля, че те са рационални хрумвания, върху които би трябвало да помислим. Но като цяло считам, че опитът с рекламите ще бъде най-хубавият. Мисля, че като цяло хората не желаят да заплащат за услуга ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР