Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се е обърнал за

...
Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се е обърнал за
Коментари Харесай

Изстива ли столът на втория по важност човек във Facebook - Шерил Сандберг?

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг се е обърнал за съвет във връзка проблемите на компанията към президента на Microsoft Брад Смит, написа The Information.

Това би могло да е неприятна вест за Шерил Сандберг - дясна ръка на Зукърбърг и основен действен шеф на обществената мрежа. Появиха се спекулации, че Фейсбук желае да притегли Смит в екипа си, което би означавало уволняване на Сандберг, защото двамата извършват сходни функции в респективните си компании.

Според обявата Смит е декларирал, че се усеща добре в Microsoft и няма желание да сменя работата. Това обаче не разсейва изцяло облаците над главата на Сандберг.

От Фейсбук излязоха с публична позиция по тематиката . " След случая с Cambridge Analytica (скандал, при който стана ясно, че персонални данни на милиони консуматори са употребявани за манипулиране на отзиви и информация -бел. ред) Марк потърси за съвет редица хора, измежду които бе и Брад Смит. Но в никакъв случай не е приказвал с него за присъединение към компанията ", гласи изказването.

И въпреки всичко - фактът, че Зукърбърг се поучават с човек номер 2 в друга компания, а не с този в своята, е индикативен.

Шерил Сандберг е във Фейсбук от доста години и има огромна роля за триумфа на обществената мрежа. 2018 обаче бе сложна година. Гръмнаха редица кавги, разкрити бяха огромни приключвания на данни, доверието на консуматори се срина. Фейсбук сякаш не съумя да отговори напълно съответно на рецензиите. Неотдавна стана ясно, че е наела PR компания, която да пренасочва виновността върху милиардера Джордж Сорос. Това решение евентуално също е било под командата на Сандберг, което не приказва изключително добре за нея.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР