Изпълнителният директор на Facebook Джули Жуо е отпратила стотици кандидати

...
Изпълнителният директор на Facebook Джули Жуо е отпратила стотици кандидати
Коментари Харесай

Вицепрезидент на Facebook къса стотици кандидати на интервю с този въпрос

Изпълнителният шеф на Фейсбук Джули Жуо е отпратила стотици претенденти за работа в компанията. Сега вицепрезидент на отдела по дизайн, тя започвакариерата си в империята на Зукърбърг преди 10 година като стажант.

През годините Жуо се усъвършенства в интервюирането на претенденти. Тя дава отговор за наемането и уволняването на заетите в компанията.

Ключовото качество, което тя търси у претендентите е подготвеност за научаване на нови познания и умения, написа Business Insider. Освен това Жуо пита евентуалните бъдещи чиновници на Фейсбук за сложна обстановка, с която са се сблъсквали в кариерата си. Веднага щом те отговорят, Джули задава въпроса: " Ако можеше да преразгледаш обстановката, какво би направил по друг метод? "

" Обичам да задавам този въпрос, тъй като той ми разрешава да видя по какъв начин претендентите интроспектират ", тя е любопитна да разбере по какъв начин могат те да поправят тактиката си, тъй че да се откри по-добро решение.

Отговорът, че не биха трансформирали нищо, е явно неверен. Ако претендентът твърди, че всичко, което се е объркало е било отвън негов надзор, това изрично отхвърля Жуо да го наеме.

Правилният отговор би трябвало да съдържа разнообразни подходи и тълкования на съответната обстановка.

" Най-важното нещо, когато наемате хора, е да запомнете, че те не са средство, с цел да решите даден проблем, а опция за изградите по-добро бъдеще ", изяснява вицепрезидентът в софтуерния колос. Според нея не е нужно претендентът да дава отговор на безусловно всички условия.

Тя дава образец с претендент, който не е успявал да реши инженерната задача, само че не е спирал да пробва и да приказва, анализирайки я. Това е посочило решителността му да откри отговора. В последна сметка претендентът не съумява да реши задачата, само че получава мястото.

Тя приканва мениджърите да сортират деликатно личния състав си, колкото и да са притиснати от странични условия, като недостига на хора./ money.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР