Изпълнителният директор на Елаците-Мед“ АД инж. Драгомир Драганов е носителят

...
Изпълнителният директор на Елаците-Мед“ АД инж. Драгомир Драганов е носителят
Коментари Харесай

Инж. Драгомир Драганов стана Мистър Икономика 2023

Изпълнителният шеф на „ Елаците-Мед “ АД инж. Драгомир Драганов е носителят на премията „ Мистър Икономика “ за 2023 година Призът му бе връчен от вицепрезидента на Република България госпожа Илияна Йотова.

Отличието „ Мисис Икономика “ 2023 завоюва Галина Гавраилова, притежател и изпълнителен шеф на „ Комсед “ АД. Наградата бе връчена от Мария Габриел, заместител министър-председател и министър на външните работи.

“Благодаря ви за тази огромна чест, още веднъж да бъда измежду вас на това влиятелно съревнование, тъй като преди премиите имаше една доста строга селекция от хора, които фактически доста заслужиха тази година. Искам да ви пожелая да бъдете здрави с вашите фамилии, да се радвате на добър бюджет, който се надявам скоро да бъде признат. Аз съм сигурна, че с вашите политики и с това, което вие умеете, вашите хрумвания и развиване на фирмите за българската стопанска система ще има надалеч по-добри резултати. ”, съобщи госпожа Йотова.

Инж. Драгомир Драганов има над 40-годишен опит в минната промишленост и геоложките изследвания, включващи оценка на ресурсите и запасите от железни потребни изкопаеми; предпроектни проучвания; планиране на минните работи в открити рудници и оценка на икономическия риск. Повече от 8 година сполучливо управлява Елаците-Мед АД, част Група ГЕОТЕХМИН. Инж. Драганов е ръководител на УС на Българската минно-геоложка камара и член на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

„ Приемам тази премия с признателност към управленията на Елаците-Мед и ГЕОТЕХМИН, които ми дадоха опцията да бъда член на екип от експерти, които с вложения в съвременни минни технологии и съоръжение, с отговорно отношение към локалните общности, към хората от колектива, към околната среда, регулаторната рамка, направи Елаците-Мед едно от водещите сдружения в минната промишленост на България. Дружество, което без значение от конюнктурата се развива стабилно и предлага дълготрайна вероятност за претовареност на своите служащи и чиновници “ - показа инж. Драганов и благодари за номинацията и на всички, които са дали своят вот за нея.

Тържествената гала по оповестяването на спечелилите в състезанието, проведен от списание „ Икономика “ и най-голямата работодателска организация – КРИБ, се организира в „ София Тех Парк “. Вече 33 години „ Мистър и Мисис Икономика “ отличава български бизнесмени, мениджъри, икономисти и финансисти, съдействали за високите триумфи и развиването на българската стопанска система. Символ на състезанието е статуетката „ Рибарят и златната рибка “ на маестро Ставри Калинов.

И тази година номинациите за състезанието се подаваха до Управителния съвет на КРИБ, чиито членове дефинираха спечелилите. Работодателската организация от 9 година е сътрудник на сп. „ Икономика “ като съорганизатор на състезанието. Заради високата конкуренция журито реши да присъди по две награди в някои от категориите на състезанието.

Две оценки бяха връчени в категория „ Инвестиции и напредък “ – на Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom, и на Константин Бояджиев, шеф на „ Галакси Инвестмънт Груп “. За първа година в състезанието бе включена и категория „ Корпоративно дългоденствие “ за компании, които са оставили дългогодишна и значима диря на българския пазар. Отличието отиде при госпожа Боряна Манолова, основен изпълнителен шеф на Siemens за България, Северна Македония и Украйна.

Церемонията беше открита от ръководителя на КРИБ Кирил Домусчиев, който поздрави представителите на българския бизнес за неговата резистентност в тези смутни времена. Според него българската стопанска система е постоянна, преодолява рецесиите, стъпила е на здрави фундаменти. Събитието уважиха министърът на стопанската система Богдан Богданов, изпълнителният шеф на Българската организация Мила Ненова, а от страна на Група ГЕОТЕХМИН - инж. Иван Вутов, зам.-председател на УС на КРИБ, и Доминик Хамерс, член на УС на организацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР