Изпълнителният директор на Deutsche Bank Кристиан Севинг е уверен, че

...
Изпълнителният директор на Deutsche Bank Кристиан Севинг е уверен, че
Коментари Харесай

Deutsche Bank съкращава 7% от персонала, за да свие разходите си

Изпълнителният шеф на Deutsche Bank Кристиан Севинг е убеден, че преструктурирането ще бъде сполучливо

Новият шеф Кристиан Севинг се стреми да понижи напрежението измежду вложителите. Още по тематиката
Deutsche Bank свива капиталовото си банкиране

Най-голямата немска банка счита да концентрира бизнеса си в Европа
26 апр 2018
Deutsche Bank е трансферирала неправилно 35 милиарда $

Финансовата институция е реагирала в точния момент, с цел да поправи грешката си
21 апр 2018
Смяна на върха в Deutsche Bank

Главният изпълнителен шеф Джон Краян беше отхвърлен предварително, а на негово място застава Кристиан Севинг, който отговаряше за банкирането на дребно
10 апр 2018
Deutsche Bank търси заместител на Джон Краян

Най-голямата немска банка се е свързала с управител от Goldman Sachs за поста основен изпълнителен шеф
27 мар 2018 Най-голямата банка в Германия - Deutsche Bank, редуцира 7 хиляди чиновници, с цел да свие разноските си и да усили облагата. В същото време финансовата институция ще се стреми да задържи интернационалното си наличие, защото задачата на новия изпълнителен шеф на финансовата компания Кристиан Севинг e да успокои напрежението измежду вложителите и да усили клиентите, написа Reuters.

Какво планува тактиката

" Персоналът ще бъде понижен от 97 хиляди на 90 хиляди ", оповестиха от управлението на немската група в публично изказване в края на предходната седмица. От банката разясниха, че взетото решение ще се отрази на продажбата на акции и на дивизията за търговия с облигации, която ще загуби 25% от чиновниците си. Съкращенията ще обиден най-вече чиновници от Лондон и Ню Йорк, както и от няколко други града, където банката е изправена пред засилена конкуренция.

Кристиан Севинг, който беше определен за шеф на финансовата институция след рокади на върха, разяснява, че Deutsche Bank продължава тактиката си за увеличение на интернационалното си наличие, за стесняване на световното си капиталово банкиране и за одобряване на фокуса върху вътрешния пазар в Германия, както и в Европа. Според него това е належащо, защото банката работи към този момент 3 следващи години на загуба.

Deutsche Bank освободи от служба към 700 капиталови банкери през последните 7 седмици и възнамерява да свие разноските си в поделението за капиталово банкиране с 1 милиарда евро до края на 2019 година

" Стратегията за преструктуриране на компанията е в развой на осъществяване и все още не сме увеличавали разноските си доста ", удостовери Севинг.

Конкурентен бранш

Той съобщи, че одобряването на ролята на Deutsche Bank като съперник на финансовите компании Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley и Bank of America, които ускоряват въздействието си през последните години, остава на напред във времето.

Новоизбраният изпълнителен шеф дефинира банката като алтернативата на Европа в интернационалното финансиране и бизнесът с финансови пазари. Според него управлението би трябвало да се концентрира върху това, което Deutsche Bank може да извършва най-добре.

Изпълнителният шеф на най-голямата банка във Франция BNP Paribas – Жан-Лоран Бонафе, отхвърли изрично появилите се клюки, че обмислят обединение с Deutsche Bank, по време на конференция на компанията в четвъртък в Париж. " В близкото бъдеще нямаме желание да управляваме огромни интервенции, защото това не е съгласно опциите ни ", сподели Бонафе в отговор на въпрос на акционер от BNP Paribas.

Към момента пазарната оценка на френската група е 77 милиарда евро, като по този индикатор изпреварва Deutsche Bank, чиято пазарна капитализация е 23 милиарда евро.

През последните години Deutsche Bank губи позиции по отношение на съперниците си в капиталовото банкиране във всички райони, демонстрират данни на Thomson Reuters. В тази категория в Северна и Южна Америка групата заема 10-та позиция, което е спад от 2 места през последните 7 години. В Азия и Океания спадът е от 6-то до 15-то място, а в Европа от второ на трето.

Напрежение измежду акционерите

Акционерите в Deutsche Bank упорстват за по-бързо преструктуриране поради забавянето на растежа през последните месеци. Клаус Нидинг, акционер във финансовата институция от лоби групата DSW, разяснява, че към този момент е време банката " да си стъпи на краката след 6-годишно преструктуриране ".

Президентът на Deutsche Bank Пол Аклайтнер изрази поддръжката си за промяната на към този момент някогашния шеф Джон Краян с Кристиан Севинг, макар че някои от вложителите подлагаха на критика решението, което съгласно тях ще забави осъществяването на тактиката за преструктуриране. Тогава Аклайтнер се аргументира, че американският банкер Джон Тайн ще назначи нова комисия за тактиката.

Грешки при транзакции

В четвъртък представител на Deutsche Bank разгласи, че банката е трансферирала неправилно 24.6 милиарда $ на финансовата компания Macquarie през 2014 година Инцидентният трансфер е подбуден от човешка неточност и не е бил обвързван с технология за надзор. Грешката е била поправена броени часове след нейното осъществяване. Последният прочут сходен случай е от март, когато стана ясно, че банката е трансферирала неправилно 35 милиарда $ в сметката на Deutsche Boerse. DB Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР