Изпълнителният директор на държавната млекопреработвателна компания Ел Би Булгарикум Николай

...
Изпълнителният директор на държавната млекопреработвателна компания Ел Би Булгарикум Николай
Коментари Харесай

Заради злоупотреби освободиха директора на изпълнителния директор на държавната компания Ел Би Булгарикум

Изпълнителният шеф на държавната млекопреработвателна компания " Ел Би Булгарикум " Николай Маринов е освободен поради редица сигнали за нарушавания.

Решението е взето късно нощес на съвещание на Съвета на шефовете на Държавната консолидационна компания.

Срещу Маринов е подаден сигнал, че незабавно след избирането му на поста е закупил моторни транспортни средства, като определената компания не е оторизиран дилър. В сигнала се твърди, че сумата за транспортните средства е мощно повишена.

Също по този начин, малко след встъпването му в служба, млекопреработвателната компания стартира да закупува суровина от новорегистрирана компания, като имало индикации, че цената, на която доставят млякото, е мощно повишена.

Сигнал, че качеството на суровината е доста занижено, е подаден от индустриалната база във Видин.

Държавната консолидационна компания е разпоредила инспекция по всички сигнали.

Пред Българска телеграфна агенция Николай Маринов допусна, че освобождението му от служба е поради оповестеното решение за понижение на цените на продуктите на компанията.

В отговор на въпрос той подсети, че компанията е независимо комерсиално сдружение и оперативните решения се вземат от управлението ѝ.

И по тази причина не би трябвало да се прави координиране на решението за понижение на цените с принципала на компанията - Министерството на стопанската система и промишлеността.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР