Изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания Иван Зангочев съобщи за

...
Изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания Иван Зангочев съобщи за
Коментари Харесай

Не всички предприятия от ДКК ще бъдат преструктурирани

Изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания Иван Зангочев заяви за БНР, че ще бъдат преструктурирани единствено избрани предприятия от компанията, която е част от Министерството на стопанската система. За готвените промени в държавния мегахолдинг заяви преди дни министър Богдан Богданов. 

В изявление за БНР изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания Иван Зангочев посочи желанията на министерството, за които заяви министърът на стопанската система Богдан Богданов.

Как тъкмо ще бъде преструктурирана собствеността, откакто министър Богданов в отговор на " Хоризонт " сподели, че не се мисли за приватизация. Зангочев отхвърли да отговори. Не стана ясно и дали структуроопределящи предприятия като ВМЗ, " Кинтекс ", " Елби булгариком " се измежду предприятията, за които предстоят промени.

" Не искайте от мен да ви отговоря на този въпрос. Принципалът е мястото, откъдето ще бъде казана цялата концепция - кое, по какъв начин и за какво. Но, мога да кажа, че тези сдружения, които работят добре, ще продължат да работят по същия метод и няма да има никаква интервенция в оперативните му ръководство ".

Каква е опцията една неефективна конструкция да бъде сменена от друга и дали предприятия от структурата на Държавната консолидационна компания могат да бъдат разпределени към други отраслови министерства.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР