Изпълнителният директор на държавната компания Ел Би Булгарикум Николай Маринов

...
Изпълнителният директор на държавната компания Ел Би Булгарикум Николай Маринов
Коментари Харесай

Махат шефа на държавната Ел Би

Изпълнителният шеф на държавната компания " Ел Би Булгарикум " Николай Маринов е освободен. Като причина се сочат " редица сигнали за нарушавания ", оповестява тази заран.

Решението е взето късно нощес на съвещание на Съвета на шефовете на Държавната консолидационна компания.

Сигналите очевидно са разнородни - едната информация против Маринов гласяла, че незабавно след избирането му на поста е закупил моторни транспортни средства, като определената компания не била оторизиран дилър. В сигнала се твърди, че сумата за транспортните средства е мощно повишена.

Също по този начин, малко след встъпването му в служба, млекопреработвателната компания почнала да закупува суровина от новорегистрирана компания, като имало индикации, че цената, на която доставят млякото, е мощно повишена.

Сигнал, че качеството на суровината е доста занижено пък бил подаден от индустриалната база във Видин.

Съобщава се, че Държавната консолидационна компания е разпоредила инспекция по всички сигнали.

Съвсем друга версия стартира досегашният шеф пред Според него в офиса му през вчерашния ден е пристигнал персонално шефът на печалноизвестната държавна компания, която е непрестанен източник на кавги за корупция, въздействия, безстопанственост - ДКК. Венцислав Димитров му споделил: ти си освободен, неотложно напусни офиса, другояче ще извикам полиция, твърди Маринов и добавя: " т.е. сега сме мутренските времена от 1994 година "

Той допусна, че освобождението му от служба е поради оповестеното предния ден решение за понижение на цените на продуктите на компанията, както и поради " напън, който през последния месец имаме от господин Димитров от ДКК ".

Маринов още при започване на януари алармира в интервю за БТА за практиката на комерсиалните вериги да поставят спомагателни такси, което води до оскъпяването им до крайния консуматор. В тази връзка той сподели, че е уведомил в персонален диалог служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, че таксите на комерсиалните вериги са непостижими за сдружението и го е помолил да направи среща с тях.

" Отговорът беше – аз с огромните търговски вериги, вложителите, не мога да се боря ", твърди Маринов.

Поясненията пред Българска телеграфна агенция той дава късно нощес. По едно съвпадане предходния ден - понеделник, от компанията оповестиха, че понижават цените на млечните артикули във фирмените си магазини, като със заповед на Николай Маринов от същия ден млеката поевтиняват с сред 5 и 10 на 100. Цените на кашкавала и сиренето понижават с над 30 на 100.

" Надяваме се огромните търговски вериги да последват образеца ни и да отговорят на упованията на хората ", добави още изпълнителният шеф на " Ел Би Булгарикум ", представен в прессъобщението на компанията от завчера.

Николай Маринов допуска, че освобождението му от служба е директно обвързвано с оповестеното решение за понижение на цените на продуктите на компанията.

В отговор на различен въпрос той припомня, че компанията е независимо комерсиално сдружение и оперативните решения се вземат от управлението ѝ.

И по тази причина не трябвало да се прави координиране на решението за понижение на цените с принципала на компанията - Министерството на стопанската система и промишлеността.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР