Изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, финансовият Филип Алексиев и

...
Изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, финансовият Филип Алексиев и
Коментари Харесай

Кристиян Кръстев, бивш транспортен министър: В железниците има бъдеще

Изпълнителният шеф на БДЖ Владимир Владимиров, финансовият Филип Алексиев и ръководителят на Съвета на шефовете на “Холдинг БДЖ ” Велик Занчев, който е и заместител -министър на превоза подадоха оставки по искане на транспортния министър Росен Желязков.

Мисля, че това е логически ход на министъра на превоза предвид на обстановката, която е в железниците и декларацията даже от самия изпълнителен шеф, че не може да се оправя със обстановката, че преносимия състав и цялостната употреба сега е на ръба на техническата редовност и че не може да се оправя, разяснява Кръстев.
Кристиян Кръстев, някогашен транспортен министър: В годините мисля, че много неща се направиха, само че има още доста какво да се направи. Най-важно е, от позиция на употребата, какво е положението сега на преносимия състав и най-много каква е поддръжката на преносимия състав.
Не би трябвало да има компромис с сигурността и тя е преди всичко, безапелационен е той.
Абсолютно поддържам претекстовете на министъра на превоза предвид на това, че не трябва да си играем с сигурността на хората и по тази причина е изискал, доколкото разбирам, оставките.
Първо би трябвало да започва процедурата, с цел да стигнем до съглашение, разяснява Кръстев във връзка тематиката за новите влакове.
За да бъде спряна от комисията, значи има неправда в документите, с цел да разясняваме нередностите в документите, тя би трябвало да стане обществена, с цел да можем да я разясняваме. Много евентуално да става въпрос за умишленото понижаване скоростта на мотрисите, което може да фаворизира избрани участници, като все още да го приказваме е единствено догадка.
Като цяло мисля, че в железниците има бъдеще, изясни Кръстев и добави, че не става въпрос единствено за развиване на този тип превоз в България, а в Европа и в международен мащаб. По думите му, трафикът и колите стават все по -голям проблем и би трябвало да се обърне по-голям фокус върху железопътния превоз като цяло.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР