Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге призова шефовете на

...
Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге призова шефовете на
Коментари Харесай

Румениге поиска отмяна на правилото за собственост на клубовете в Германия

Изпълнителният шеф на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге прикани шефовете на Бундеслигата да анулират правилото, което не разрешава на огромните търговски марки да имат повече от 50 % от футболните клубове в Германия. Според Румениге това предписание пречи на немските тимове да бъдат конкурентни на най-силните тимове в Европа.

" Нашето държание по този въпрос провокира единствено усмивки тук в Съединени американски щати. Знам, че в Германия всички са обезпокоени, че в случай че това предписание отпадне, ще загубим опцията да се съревноваваме с другите огромни тимове в Европа. Това обаче не е правилно, тъкмо противоположното е. Германия ще завоюва. Нашият избор е или да последваме образеца на другите страни, или да платим цената за бездействието си. Този популизъм, който доближава до неуместни равнища допълнително клубове, само че най-много в Германската футболна асоциация, би трябвало да бъде спрян. Германия не е някакъв изолиран остров ", добави някогашният нападател.

#FCBayern CEO Karl-Heinz #Rummenigge renews call for German football's #50plus1 rule to be abolished.

Full story https://t.co/H4STj0K8Dg pic.twitter.com/gPXwg4ijUx
— DW Sports (@dw_sports) July 29, 2018
През март тази година по-голямата част от 36-те клуба в Първа и Втора Бундеслига гласоподаваха за опазване на правилото, което разрешава на компании (като в тази ситуация с Волфсбург и Байер Леверкузен) и предприемачи (като в Хофенхайм) да имат над 50 % от акциите на даден тим, единствено в случай че си вложили обилни суми в него в продължение на повече от 20 години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР