Изпълнителният директор на Барселона Оскар Грау намекна, че клубът може

...
Изпълнителният директор на Барселона Оскар Грау намекна, че клубът може
Коментари Харесай

Барса индикира, че втори опит за Неймар може и да няма

Изпълнителният шеф на Барселона Оскар Грау загатна, че клубът може и да се откаже от по-нататъшно гонене на своя някогашен състезател Неймар да Силва през идващото лято. Очевидно неуспехът на каталунците през 2019 година може да се окаже и окончателното затваряне на вратите към „ Камп Ноу” за бразилеца.

Само преди 2 години нападателят заби нож в сърцата на всички „ кулес” по света, преминавайки в Пари Сен Жермен против рекордните 222 милиона евро. На толкоз възлизаше освобождаващата уговорка в договора на южноамериканеца, който можеше да отклони предлагането, но избра ново премеждие. Във френската столица обаче нещата по този начин и не се развиха по метод, който да удовлетворява нападателя. И двете акции приключиха прибързано с контузии, които извадиха Неймар от строя таман при старта на елиминациите в Шампионската лига.

През това лято нападателят на няколко пъти изрази предпочитание да си тръгне, като Барса и Реал Мадрид до последно пробваха всичко, с цел да го привлекат. В последна сметка той остана в ПСЖ, а тази развръзка може и да го лиши вечно от опцията да се събере още веднъж с приятелите си Лионел Меси и Луис Суарес в Барселона.

„ Интересът към Неймар беше плод на спортни аргументи и клубът опита да направи всичко, с цел да го притегли, само че по един финансово резистентен начин”, разяснява Грау. „ Отправихме серия предложения до ПСЖ. Те постоянно отвръщаха с „ не”. Не знам дали ще се целим в Неймар още веднъж през идващото лято. Планирането на идващия сезон занапред ще се прави.”

„ Зарадвахме се от опцията да върнем Неймар назад, само че изискванията трябваше да бъдат рационални. Ако избрани параметри бяха изпълнени, договорка можеше и да има, само че ПСЖ напълно не бяха удовлетворени от угрозата да го загубят”, добави Грау.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР