Изпълнителният директор на Астрал Холидейз Христо Гълбачев се е срещнал

...
Изпълнителният директор на Астрал Холидейз Христо Гълбачев се е срещнал
Коментари Харесай

Туристите ни ще се приберат, уверяват от Астрал Холидайз

Изпълнителният шеф на " Астрал Холидейз " Христо Гълбачев се е срещнал с министъра на туризма Николина Ангелкова по отношение на оповестения банкрут на компанията и участва на незабавния брифинг в МТ.

" Астрал Холидейз " е извършил всичките си задължения към своите клиентите в България и чужбина . " Астрал " си е платил финансовите задължения към съответните сътрудници, като килентите са осведомени, че почивките са обезпечени, в това число и полетите им за връщане назад. Гълбачев се надява клиентите на компанията, които са в България и чужбина да си изкарат почивката и да се приберат обикновено. Това са 51 души .

Една част от клиентите на " Астрал Холидейз ", които към този момент са си закупили почивките и следва в околните дни да тръгнат, може и да го осъществят, защото компанията е платила самолетните билети и хотели. Това се отнася за пътуващите на следващия ден. Друга част - тези, които ще пътуват в четвъртък, петък и събота - ще би трябвало да се извърнат към застрахователната компания за погашение на обезщетение. Това са към 200 души общо, съобщи Гълбачев. Обезщетението би би трябвало да е в цялостен размер.

Той отхвърли да дава отговор на въпроси за аргументите за банкрута на компанията, въпреки и при започване на изявлението си да стартира с " резултата на доминото след случката с " Томас Кук " .

Гълбачев изясни и че сега се намират в края на сезона, по тази причина и туристите на организацията са извънредно малко. Фирмата е почнала да лимитира записванията още 23-24 предишния месец, когато гръмна новината с банкрута на английския оператор . Ако това се беше случило при започване на сезон, несъмнено сривът би бил на стойност 2 милиона, изясни Гълбачев и увери, че по техни сметки компенсациите, които ще бъдат претендирани, са към половината от цената на направената застраховка.

Централните офиси на " Астрал Холидайз " в Пловдив и София работят . Всички чиновници ще осведомят килентите да се обръщат към застрахователна компания " Уника ". Изпълнителният шеф на застрахователната компания " Уника " Николай Генчев увери, че от компанията ще удовлетворят финансово всеки един потърпевш от банкрута на туристическата компания и то оптимално и преференциално бързо.

Към днешна дата в " Астрал Холидейз " работят малко под 100 индивида. След банкрута на компанията обаче, те ще бъдат съкратени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР