Изпълнителният директор на Aston Martin Анди Палмър заяви, че са

...
Изпълнителният директор на Aston Martin Анди Палмър заяви, че са
Коментари Харесай

Хиперколата на Aston Martin може да се озове в 24-те часа на Льо Ман

Изпълнителният шеф на Aston Martin Анди Палмър съобщи, че са склонни да излъчат най-новия си хиперавтомобил в търсене на победа в " 24-те часа на Льо Ман " - Aston Martin Valkyrie. Условието е да бъдат изменени разпоредбите, тъй че да се разрешава присъединяване на модифицирани за шампионата версии на хиперавтомобили. Палмър твърди, че е провел диалози с публични лица от ФИА и е убеден от тях, че има огромна възможност това да стане действителност.
Шампионатът сега не може да се похвали с изключително блестящ интервал, откакто и Audi, и Porsche се отдръпнаха и насочиха взор към Формула Е. В най-високия клас LMP1 като конструктор остана само Toyota.

Новата Valkyrie пък, годна единствено за писта, ще има 6.5-литров V12 мотор, доставен от Cosworth, който ще е кадърен да доставя повече мощ и по-голям въртящ миг с помощта на " впечатляващи модификации в изпускателната система ". Подобрен аеродинамичен пакет – с по-големи предни и задни крила - ще усилва притискането.

Очаква се оптималната скорост да трансферира с малко 400 км/ч (250 м/ч). Освен това симулациите демонстрират, че автомобилът ще е кадърен да се конкурира с времената за обиколка на болидите от Формула 1 и тези от " Льо Ман ". Доставките ще бъдат направени през 2020-а година. Произведените коли ще бъдат 25 на брой, като всички те към този момент са продадени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР