Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви, че компанията ще

...
Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви, че компанията ще
Коментари Харесай

Apple отваря първия си магазин в Индия догодина

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук съобщи, че компанията ще отвори първите си магазини в Индия през 2021 година и онлайн търговски обект по-късно тази година. За да се случи това, би трябвало индийското държавно управление, да издаде особено утвърждение за отваряне на магазин без локален сътрудник, предава BBC.

Разширяването на пазара на Apple в Индия, вторият по величина пазар на смарт телефони в света, се очакваше от известно време, само че не бе ясно по кое време ще стане тъкмо това.

През 2018 година Индия промени законите, които се явяват спънка пред непознати марки да отворят магазини в страната. Въпреки това Тим Кук сподели, че Индия е желала Apple да отвори магазина си с локален сътрудник. Кук отбелязъл пред вложителите инвеститорите, че не счита Apple да бъде " добър сътрудник ". " Обичаме да вършим нещата по наш метод ", сподели той. В момента Apple продава продуктите си посредством магазини на трети страни в Индия. Но продажбите му изостават от съперниците на Samsung и Huawei. Със забавянето на търсенето на артикули от Apple в Китай - даже преди експлоадирането на епидемията - компанията се надява, че може да подтиква напредък на други разрастващи се пазари като Индия.

Тим Кук също оборна внимание и на въздействието, което коронавирусът оказва върху интервенциите на Apple. Техническият колос предизвести вложителите при започване на този месец, че чака да пропусне своята тримесечна оценка на облагата поради експлоадирането на вируса. Много от китайските заводи, създават съставни елементи за артикули на Apple - като iPhones и преносими компютри MacBook - са затворени или работят с стеснен потенциал, с цел да понижат разпространяването на заболяването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР