Изпълнителният директор на Apple Тим Кук влезе в „клуба на

...
Изпълнителният директор на Apple Тим Кук влезе в „клуба на
Коментари Харесай

Директорът на Apple Тим Кук вече е милиардер

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук влезе в „ клуба на милиардерите ", откакто цената на акциите на софтуерната компания продължава да пораства. Личното благосъстояние на Кук мина 1 милиарда $, откакто пазарната стойност на колоса от Купертино се усили след мощни резултати и динамичните вероятности за огромните играчи в бранша.

Това излиза наяве от данни, събрани от Bloomberg Billionaires Index. Докладът цитира разбор на регулаторните документи и признава, че чистото благосъстояние на Кук „ може да бъде по-малко ", в случай че той е направил неразкрити благотворителни дарове. Нетната оценка от над 1 милиарда $ беше направена въз основа на регулаторни документи и на пазарните резултати. Все отново достижението на Кук е нещо, което е необичайност за изпълнителен шеф, „ който в действителност не е основал " компанията, която управлява.

В момента Кук има 847 969 акции на AAPL, на стойност към 375 млн. $ въз основата на цената на акциите в понеделник. Други обезщетения - като доходи от минали продажби на акции и дивиденти - носят още 650 млн. $. Миналата година той получи над 125 млн. $ като част от заплатата си за фискалната година.

Цената на акциите на Apple също се увеличи с близо 5% от началото на август, а компанията от Купертино е на прага на пазарната оценка на 2 трлн. $.

Миналата седмица създателят на Фейсбук Марк Зукърберг видя персоналното си благосъстояние да удари 100 милиарда $.

Технологичните компании, в това число Apple, Фейсбук и Amazon, се радват на растежи на облагите си по време на пандемията на ковид, защото повече хора употребяват в техните артикули.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР