Изпълнителният директор на Apple Тим Кук по време на представянето

...
Изпълнителният директор на Apple Тим Кук по време на представянето
Коментари Харесай

Apple спира iTunes

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук по време на представянето на новия Mac

© Mason Trinca Технологичният колос Apple разгласи в понеделник, че ще постави завършек на музикалната услуга iTunes, която пусна преди 18 години. Тя ще бъде сменена от няколко обособени приложения за музика, филми и подкасти, написа Reuters. Новината идва от годишната си софтуерна конференция WDCC, където Apple разгласи още опция за влизане в уеб сайтове и приложения през потребителски профил към компанията, в опит да се нарежда като поверителна опция на Фейсбук и Гугъл.

Платформата iTunes се появи през 2001 година, като оказа помощ за това да стартира по-лесното монетизиране на музиката в цифровата епоха, когато потребителите към този момент не желаеха да си купуват цели албуми, като им даде опция да си купуват обособени песни. Сега обаче Apple ще се концентрира напълно върху другото си музикално приложение – стрийминг услугата Apple Music, която се пробва да се конкурира с водача Spotify и други играчи с възходяща известност като Deezer и Гугъл Play Music.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък С фокус към поверителността

По време на цялото събитие Apple залагаше на новините с тенденция дискретност. Компанията ще дава опция на потребителите си да влизат в трети приложения с Apple акаунт. В момента най-използваните сходни благоприятни условия са на Фейсбук и Гугъл, като Apple интензивно се нарежда като по-поверителна тяхна опция, която употребява в пъти по-малко данни. При Фейсбук и Гугъл тези данни се употребяват за ориентиране на реклами, само че след последните години на всеобщи приключвания на информация на практиката се гледа с все по-критично око.

Фирмата също по този начин ще затегне контрола за шерване на информация с приложения, които употребяват Bluetooth и интернет връзка, с цел да отгатнат къде се намира потребителят, даже когато той е изключил функционалността за локация.

На събитието Apple показа още нов компютър Mac Pro, ориентиран към мощно нишова публика. За това свидетелства на първо място цената му, която в комплект с екран стартира от 12 хиляди $ и може да доближи 35 хиляди $.

В верния миг – или не тъкмо

Събитието на Apple съответства с няколко вести в международните медии, че предстоят регулаторни инспекции на нея и други софтуерни колоси като Amazon, Фейсбук и Гугъл, от страна на федералното държавно управление в Съединени американски щати. Това е първият по-сериозен сигнал за стъпки към контролиране на софтуерния бранш в страната. Четирите компании, дружно с Microsoft, са петте най-големи обществени компании в света.

Досега те работеха в едва контролирана конюнктура, само че през последните години зачестиха случаите на приключване на информация, довел до дебата дали с практиките си колосите не задушават конкуренцията освен в Съединени американски щати, само че и на международно равнище.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР