Изпълнителният директор на Apple Тим Кук изнесе реч в Брюксел

...
Изпълнителният директор на Apple Тим Кук изнесе реч в Брюксел
Коментари Харесай

Шефът на Apple разкри голямата опасност от технологиите в 1 изречение

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук изнесе тирада в Брюксел за бъдещето на технологиите и за заплахите, на които те могат да изложат човечеството.

" Платформи и логаритми, които обещаваха да подобрят живота ни, в действителност ускоряват най-лошите човешки трендове. Отделни хора или даже цели държавни управления се възползват от доверието на потребителите, с цел да задълбочат разделянето, да провокират принуждение и да размият вярванията ни за същинско и подправено ", сподели Кук, представен от Inc.com.

Той заключи най-плашещия факт за днешните технологии в едно изречение:

" Нашата лична информация - от ежедневната до надълбоко персоналната, се употребява като оръжие против нас с военна успеваемост. "

По думите му всеки ден милиарди долари сменят притежателя си на база нашите лайкове или нехаресвания в обществените мрежи. Тези незначителни на пръв взор данни деликатно се събират, синтезират, изследват, търгуват и продават.

" Целият развой основава цифров профил, който разрешава на фирмите да ви познават по-добре, в сравнение с сами познавате себе си. След това вашият профил е възложен на логаритми, които могат да ви изложат на рисково наличие, трансформирайки безобидни желания в закоравели убеждения " , добави Кук.

" Кризата е същинска. Не мислена, не пресилена. И тези от нас, които имат вяра в капацитета на технологиите за положителни каузи, не би трябвало да си крият главата в пясъка ", приключи шефът на Apple.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР