Изпълнителният директор на американската компания за електромобили Тесла Илън Мъск

...
Изпълнителният директор на американската компания за електромобили Тесла Илън Мъск
Коментари Харесай

Тесла строи първата си европейска фабрика в Берлин

Изпълнителният шеф на американската компания за електрически автомобили " Тесла " Илън Мъск разгласи, че немската столица Берлин ще бъде мястото на първата ѝ европейска фабрика, откакто проектите за агресия на новаторския автомобилостроител стават все по-мащабни.

Мъск посочи, че компанията му също по този начин ще построи инженерен и дизайнерски център в немската столица.

Преди това " Тесла " бяха оповестили, че са си сложили за цел да стартират произвеждане в Европа през 2021 година.

Тези дейности се подхващат, откакто компанията, която също по този начин влага съществено в китайски цех, е изправена пред засилваща се конкуренция в промишлеността с електрически коли.

Мъск разгласи желанията си на гала по награждаване в Германия нощес.

" Всички знаят, че немското инженерство е извънредно и това е част от повода да локализираме нашата европейска фабрика в Германия ", сподели той.

По думите на Мъск оборудването ще се намира наоколо до новото берлинско летище и по-късно даде повече детайлности в " Туитър " за това, което фабриката ще създава.

Фокусът върху Германия идва в подтекста на възходящия вкус за електрически коли в Европа.

През идващите години най-големите фабрики за произвеждане на електрически коли ще бъдат в Германия, Франция, Испания и Италия, демонстрира разбор на автомобилната промишленост.

Около 16 огромни заводи за литиево-йонни акумулаторни акумулатори са доказани или следва да стартират да работят в Европа до 2023 година, отбелязва Би Би Си.

Европейските проекти на " Тесла " идват, откакто автомобилният производител също по този начин напредва със строителството на фабрика на стойност 2 милиарда $ в китайския град Шанхай.

Компанията се пробва да усили производството си в Китай, най-големия авто пазар в света, където продажбите бяга наранени от мита, провокирани от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Заводът в Шанхай ще създава моделите Model 3 и Model Y. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР