Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос Още по темата Компанията

...
Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос Още по темата Компанията
Коментари Харесай

Amazon пусна своя социална мрежа за пазаруване

Изпълнителният шеф на Amazon Джеф Безос

Още по тематиката
Компанията получи позволение за тази активност от държавното управление

Гигантът в онлайн търговията продължава да се разраства с последното си придобиване на ритейл веригата Whole Foods

Традиционните играчи в бранша се тормозят поради новите упоритости на компанията

Как работи
Amazon Spark работи на мобилни устройства с iOS операционна система и все още е наличен само в Съединени американски щати
Всеки с профил в Amazon може да преглежда изявленията, само че единствено Супер потребителите могат действително да употребяват приложениетоГигантът в електронната търговия Amazon пусна своя обществена мрежа за извършване на покупки. Тя се назовава Amazon Spark, наподобява на Instagram и работи на същия принцип във връзка с шерване на фотоси и видео, оповестява Reuters. Разликата е, че Spark разрешава на потребителите да закупят продуктите, маркирани за продажба.

По информация на Amazon, функционалностите на приложението не се лимитират единствено до предложение благоприятни условия за извършване на покупки, а също включват връзка с хора с сходни ползи, които да споделят отзиви и опит, и разкриване на по-широк диапазон от сфери на интерес за даден консуматор.

Идеята зад Amazon Spark

Amazon продължава да се разраства, като този път протяга ръка и към обществените мрежи. С стартирането на Amazon Spark компанията цели да доближи до повече младежи, които да откриват нови артикули по прочут за тях метод, и да усили въздействието си измежду тях. Amazon Spark предлага банален метод, който свързва потребителя непосредствено с определения продукт. Технологията съставлява дейна връзка под формата на етикет, ситуиран върху избран артикул, който при избиране трансферира към него. По този метод се отстрани търсенето и се форсира процесът на закупуване. От Amazon декларират, че замисълът зад приложението е да свързват еднаквомислещи хора, които да намират и споделят хрумвания, като след това и вършат покупки.

Amazon Spark оперира посредством главното приложение Amazon. Процесът включва страница с упоменати сфери на интерес, от които би трябвало да се изберат най-малко пет категории, като на тяхна основа се демонстрира несъмнено наличие. Сред въпросните категории могат да бъдат открити " мъжка мода ", " хрумвания за дарове ", " снимка " и други. При разглеждане на наличието, потребителят може да избере продукти и при положение, че са оповестени за продажба, да ги закупи. Подобно на Instagram има опция за следване на хора, само че защото самото приложение е в ранен етап на развиване, интензивността в него към момента е ниска.

Amazon и сферата на обществените мрежи

Желанието на компанията да усъвършенства въздействието си в обществените мрежи се вижда от няколко години насам. Част от напъните на компанията на Джеф Безос през годините включваха основаването на Social Games Group, имаща за цел да се опълчи на водещия разработчик на видео игри за обществените мрежи Zynga и да оспори лидерската му позиция в промишлеността и стартирането на самодейността Amazon Influencer Program. В същността си последната съставлява предлагането на възнаграждение или услуги на известни персони в обществените мрежи, които да промотират избрани артикули. Също по този начин по информация на Forbes, Amazon създава приложение за известия, сходно на Messenger и WhatsApp. То ще се споделя Anytime, като приложението се допуска да се трансформира в съществена конкуренция на чат приложенията на Фейсбук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР