Изпълнителният директор на Акушеро-гинекологична болница Шейново д-р Румен Велев бе

...
Изпълнителният директор на Акушеро-гинекологична болница Шейново д-р Румен Велев бе
Коментари Харесай

Общината назначи за директор на болница Шейново бивш министър, без да е кандидатствал за поста

Изпълнителният шеф на Акушеро-гинекологична болница " Шейново " доктор Румен Велев бе сменен на поста от доктор Таня Андреева, някогашен министър на опазването на здравето от Българска социалистическа партия в държавното управление на Пламен Орешарски, заяви " Капитал ".

Новото предопределение се води краткотрайно и е " до осъществяване на конкурс за поста ", реши на последната си сесия преди лятната почивка Столичният общински съвет (СОС), тъй като АГ " Шейново " е общинска. Изненадата в това решение е, че състезанието за поста към този момент се организира през месец май и доктор Андреева изобщо не е кандидатствала за него, а единствено за член на Съвета на шефовете на болничното заведение.

Велев се оказва, че е бил единствен претендент на състезанието за шеф, само че СОС с решението си слага него в Съвета на шефовете, а не Андреева.

Източници на " Капитал " от общинския съвет, поискали анонимност, са споделили, че решението е пристигнало от " най-високо място ", имайки поради водача на ГЕРБ Бойко Борисов. СОС към този момент четири мандата се господства от неговата партия. Д-р Андреева, с изключение на като неособено сполучлив здравен министър, е известна и като доближена на Моника Станишева.

Смененият доктор Велев апелира решението на СОС пред регионалния шеф на София като цялостен нонсенс. Той показва, че е получил оценка 5.25 на изпита, което дава отговор на оповестените критерии за оценка над 4.50, както и че дава отговор на всички законови условия за шеф. " Необяснимо е за какво не съм определен ", разяснява той пред " Капитал " и прибавя, че в това време Андреева е класирана за шеф, без изобщо да е кандидатствала за тази позиция.

Финансовите резултати на АГ " Шейново " приказват в интерес на Велев

За ръководството на АГ " Шейново " той не е получавал от Столичната община никакви забележки, а в тази ситуация с двете разменени бебета застава в негова поддръжка. В последната година болничното заведение отбелязва най-високите финансови резултати за последното десетилетие - 14.5 млн. лева доходи и облага от 350 хиляди лева 70% от приходите се отделят за заплати на екипа.

Докато Андреева е изпълнителен шеф болничното заведение е със спад на приходите три следващи години - от 7 млн.лева през 2011 година на 5.2 млн.лева през 2012 година и насъбрана загуба от над 1 млн.лева.

Д-р Велев отбелязва, че само през месец май, когато състезанието за борда и за шеф на " Шейново " към този момент е завършил, в общината е постъпил сигнал, по който тече инспекция. Той бил осведомен с посочените нередности и решил да беседва с подателката, с цел да посочи детайлности от недоволствата ѝ. " Оказа се, че дамата твърди, че с нейните персонални данни е злоупотребено и тя не е писала подобен сигнал. Уведомихме общината, само че те продължиха инспекцията, която се чака да приключи всеки миг ", споделя доктор Велев.

" Получих оценка на изпита 5.25, което дава отговор на оповестените критерии за оценка над 4.50, давам отговор на всички законови условия за тази позиция и съм единствен претендент. За мен е необяснимо за какво не съм определен ", споделя доктор Велев. Той добавя, че в това време доктор Андреева е класирана за шеф, без изобщо да е кандидатствала за тази позиция.

Д-р Велев е наскърбен от отношението и счита да напусне болничното заведение и да практикува в друго лечебно заведение. Това значи, че с него ще се реалокира и многочислената му клиентела. Лекарят въведе безрисков модел на секцио, за който в болничното заведение бяха изпратени да се образоват гинеколози от целия свят.

Д-р Таня Андреева също е акушер-гинеколог по компетентност, само че в мрежата няма посочени дни, часове и лечебни заведения, където тя практикува. Тя е в управителния съвет на неправителствена организация, ръководена от общинския консултант Калоян Паргов, някогашен ръководител на БСП-София.

Тя бе шеф на АГ " Шейново " в интервала от 2011 година до 2013 година, когато става министър на опазването на здравето в кабинета " Орешарски ", написа " Капитал ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР