Изпълнителният директор на Академика 2011 Борис Тодоров и представителят на

...
Изпълнителният директор на Академика 2011 Борис Тодоров и представителят на
Коментари Харесай

Домът на леката атлетика с ново име

Изпълнителният шеф на " Академика 2011 " Борис Тодоров и представителят на „ Асикс “ Любо Ганев подписаха в наличието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев спонсорски контракт, с който спортният тръст дава името си на реновираната зала „ Фестивална “. Домът на родната лека атлетика към този момент се споделя „ Асикс Арена “. Контрактът е за 6 години, като компанията ще подкрепя издръжката на оборудването със 100 000 лв. годишно. 

„ Изключително доста се гордеем с този план. Самият факт, че световноизвестна компания като „ Асикс “ се ангажира и дава името си демонстрира, че сме на прав път в упоритостите си да реновираме спортната инфраструктура в страната и да покажем един нов модел на работа сред страната и частния бизнес “, сподели Кралев. 

Министърът разгласи още, че формалното разкриване на „ Асикс Арена “ ще бъде при започване на месец септември. В момента по залата се правят последни довършителни действия в комерсиалните площи и фоайетата. „ За последно залата беше употребена за лека атлетика през 2011 година и за този интервал леката атлетика беше лишена от своя дом. А без да осигурим естествени условия за зимна подготовка на спортистите, няма по какъв начин да изградим огромни състезатели “, добави министърът. 



Кралев разгласи още, че до година и половина би трябвало да завърши и градежът на „ Арена Бургас “, която ще дава отговор на всички условия за осъществяване на надпревари по лека атлетика от най-голям сан. До края на мандата се планува реорганизация и слагане на нова атлетическа писта на намиращия се наоколо до „ Асикс Арена “ стадион „ Академик “. 

„ За „ Асикс “ е огромна чест да даде своето име на тази реновирана зала. Винаги сме се стремили да подкрепяме спорта в България и мисля, че това е още един жест в тази тенденция. Атлетиката е един от главните спортове на „ Асикс “ и аз желая да поздравя Академика и Министерството на младежта и спорта за това, което направиха с тази зала. Защото колкото повече нови спортни обекти има, толкоз повече се усилват достиженията на нашите спортисти. А с цел да се построи един класен състезател, на първо място би трябвало да има условия за подготовка, добра екипировка и естествено клубове и федерация, които да го поддържат “, съобщи представителят на „ Асикс “ Любо Ганев. 



Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов дефинира реновирането на зала „ Асикс Арена “ като историческо събитие. " Залата има потребност от ремонт още от 1997 година, когато настилката й навърши 30 години. Представете си какъв брой време чакахме и в последна сметка доживяхме този момент. Ще прозвучи официално да благодаря на министър Кралев, само че в действителност желая да изразя огромна признателност, тъй като ние ще имаме още веднъж нашия дом в София. Този дом, който ни липсваше 5-6 години и неговата липса несъмнено се отрази на българската атлетика. Благодаря му по тази причина, че си извърши думата. Това е нещо, което ние в нашия спорт ценим доста “, сподели Карамаринов. Той благодари и на Любо Ганев, че за следващ път оказва помощ на българския спорт и в частност на атлетиката. 

Изпълнителният шеф на „ Академика 2011 “ Борис Тодоров разгласи, че след ремонта „ Асикс Арена “ към този момент е енергийно ефикасна и разноските за нейните консумативи са спаднали с 40%. „ Благодаря на управлението на „ Асикс “ за подписването на този контракт, тъй като употребата и поддръжката на една такава зала изисква доста средства. А с тази помощ ще можем да дадем по-добри цени за потребление на оборудването. Вече имаме проекто контракт с художествената гимнастика за незаетото от леката атлетика време. Залата е енергийно ефикасна и разноските за отопление и изстудяване ще бъдат извънредно ниски, което също ще окаже въздействие върху цените “, съобщи Борис Тодоров. 



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР