Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде оставка

...
Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде оставка
Коментари Харесай

След кризата с Търговския регистър: Оставка от шефа на Агенция по вписванията

Изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде оставка поради рецесията с комерсиалния указател. Правосъдният министър Цецка Цачева я одобри. По-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов се срещна с министър Цачева поради блокирането на регистъра, научи " По света и у нас ". Подробности за диалога не се оповестяват нито от държавната осведомителна работа, нито от пресцентъра на Министерството на правораздаването.

 © Българска телеграфна агенция
От правосъдното министерство през днешния ден бяха сбити. В малко известие за медиите оповестиха, че Зорница Даскалова е подала молба за освобождение от длъжността изпълнителен шеф на Агенцията по вписванията, а министър Цецка Цачева е приела оставката.

Новината пристигна единствено час след среща на премиера Бойко Борисов с Цачева, за която детайлности не бяха обявени. " По света и у нас " разбра, че в границите на седмица това е трети диалог сред двамата за проблемите с блокирания от предишния петък Търговски указател.

Вчера министър председателят изрази неодобрение от работата на Агенцията по вписванията и от Зорница Даскалова, и сподели, че след решаването на рецесията там ще има промени.

Оставката на Зорница Даскалова пристигна единствено часове откакто беше възобновена една от най-важните функционалности на Търговския указател - тази за обмяна на информация с другите регистри, което дава опция да се възобновят имотните покупко-продажби. Така нотариусите и Министерство на вътрешните работи към този момент могат да обменят информация при продажба и прекачване на коли, което досега стопираше тези покупко-продажби. Продажбата на недвижима благосъстоятелност също може да бъде възобновена.

От Агенцията по вписванията оповестиха още, че пълноценното действие на Търговския указател ще стане допустимо не по-рано от идната седмица и увериха, че казусът не е подбуден от злоумишлени дейности или случай в киберпространството.

Договорът с компания " Лирекс БГ ", подписан през май тази година е конфиденциален, само че съгласно неофициални източници, в него има обвързване да се поддържа цялостно аварийно копие, с цел да няма сривове в системата.
 Възобновено е подаването на данни от Търговския указател към Възобновено е подаването на данни от Търговския указател към "Реджикс "
От през днешния ден е обновено подаването на данни от Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел към средата за междурегистров продан...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР