Изпълнителният директор на А1 България Александър Димитров © Надежда Чипева

...
Изпълнителният директор на А1 България Александър Димитров © Надежда Чипева
Коментари Харесай

Приходите и печалбата на "А1 България" растат и през третото тримесечие

Изпълнителният шеф на " А1 България " Александър Димитров

© Надежда Чипева Още по тематиката
А1 време какъв ребрандинг имаше

Какви са оценките и индикаторите четири месеца след оповестените промени в идентичността на телекома
28 сеп 2018
Приходите на БТК не престават да порастват, само че по-бавно

Печалбата също се усилва, само че броят на мобилните клиенти се свива
14 авг 2018
А1 пуска кредитна карта и цифров портфейл от 15 август

Пластиката няма да има такси за обслужване и изтегляне от банкомат
30 юли 2018
" Теленор " с по-високи доходи и облага през второто тримесечие

Компанията усилва и междинния доход от краен консуматор (ARPU)
17 юли 2018 В първото си цялостно тримесечие след ребрандирането " А1 България " продължи наклонността във финансовите си резултати от тази година и още веднъж регистрира нарастване в трите си най-важни
индикатора – приходите, облагата преди налози и обезценка, и междинният доход от консуматор.

На какво се дължи

Оборотът на оператора за интервала юли-септември е 112.5 млн. евро (220 млн. лева.), нарастване от 5.7% по отношение на същия интервал на предходната година. Печалбата преди налози, лихви и амортизации (EBITDA) се подвига с 6.6% до 40 млн. евро (78 млн. лева.). Средният доход от краен консуматор (ARPU) пък доближава 5.8 евро (11.35 лева.), растеж от 2.6%. Оборотът за цялото деветмесечие е нагоре с 3.4% до 330 млн. евро (645.4 млн. лева.), а EBITDA – 107.5 млн. евро (210.3 млн. лева.).

В отчета на групата майка A1 Telekom Austria се споделя, че главните аргументи за продължаващата наклонност на напредък са развиването на закрепения бизнес, по-големият брой на клиентите на контракт на мобилни услуги и продажбите на устройства.

Приходите във закрепения сегмент са нарастнали с 12% до 26.2 млн. евро, движени от все по-широко предлаганите корпоративни решения, както и повишеното търсене от страна на потребителите на личното наличие на телекома като спортните канали MAX Sport. Това докара и до покачване в броя на клиентите в този сегмент, които са скочили с 2.3% до 1.02 млн. души. " Спортните канали са главен мотор на растежа на приходите на клиент ", се споделя в разбора на групата за българския пазар.

Мобилният бизнес пораства

Мобилният бизнес пък е повишил оборота си с 0.5% до 70.4 млн. евро, посредством най-много на множеството бизнес клиенти. Общият брой на потребителите на мобилни услуги е понижен от 4.055 млн. на 4.024 млн. души, поради по-малкото ползващи предплатени услуги след поставените ограничавания от 10 карти на физическо лице. Общият брой клиенти на контракт се усилва с 0.8% до над 3.51 милиона.
Това беше и първото цялостно тримесечие след ребрандирането през май на телекомуникационната група в " А1 България ". През последните месеци компанията пусна и нови услуги, посредством които чака да диверсифицира още приходите си. Сред тях са приложението за стрийминг на музика A1 Xplore Music, цифровият портфейл A1 Wallet и А1 кредитна карта.

И трите огромни оператори в България регистрираха по-високи резултати за предходното второ тримесечие. Все още не е ясно дали " Теленор България ", който към този момент е благосъстоятелност на чешката група PPF, ще пуска постоянни тримесечни финансови отчети. През ноември би трябвало да излязат и резултатите на БТК.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР