Изпълнителният борд на Асоциацията на играчите в Националната хокейна лига

...
Изпълнителният борд на Асоциацията на играчите в Националната хокейна лига
Коментари Харесай

Плейофите в НХЛ може да се проведат с 24 отбора през този сезон

Изпълнителният ръб на Асоциацията на играчите в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада гласоподава предложение 24 тима да вземат присъединяване в плейофите през този сезон, заяви Асошиейтед Прес.

Резултатите от гласуването се чака да станат известни по-късно довечера. Дори и то да бъде признато, това не значи, че автоматизирано сезонът в най-силната хокейна лига в света ще продължи, само че ще бъде огромна крачка в тази посока. За да се случи това, съюзът на играчите би трябвало да се разбере с управлението на лигата по разнообразни елементи, включително и здравните протоколи.

Според предлагането остатъкът от постоянния сезон няма да се организира, а напряко ще се премине към система с плейофи, в която ще вземат участие по 12 тима от конференция. Първите четири във краткотрайното класирането - Бостън, Тампа Бей, Вашингтон и Филаделфия на Изток и Сейнт Луис, Колорадо, Вегас и Далас на Запад ще почиват в първия кръг на елиминациите.
В него присъединяване ще вземат Питсбърг, Каролина, Ню Йорк Айлендърс, Ню Йорк Рейнджърс, Торонто, Кълъмбъс, Флорида и Монреал от Източната конференция и Едмънтън, Нешвил, Ванкувър, Калгари, Уинипег, Минесота, Аризона и Чикаго от Западната. В първия кръг елиминациите ще се играят до 3 победи от 5 мача, след което плейофите ще продължат в общоприетия формат до 4 триумфа от 7 срещи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР