Изпълнителния директор на Топлофикация София Кремен Георгиев е подал молба

...
Изпълнителния директор на Топлофикация София Кремен Георгиев е подал молба
Коментари Харесай

Изпълнителния директор на "Топлофикация София" подаде оставка

Изпълнителния шеф на " Топлофикация София " Кремен Георгиев е подал молба за овакантяване, заяви пресцентърът на сдружението. Искането е постъпило през днешния ден в Надзорния съвет на компанията.

Решението на Георгиев идва вследствие на авансово разискване на по-ранен стадий с Надзорния съвет и е било признато единомислещо от него, се споделя в известието. Новият началник на " Топлофикация София " е Александър Александров. Той е е магистър " Топлоенергетика " от Технически университет - София, с няколко специализации в Германия, в това число по Програма за образование на висши мениджърски фрагменти (еквивалент на МВА) и повече от 20 годишен опит на управителни позиции във водещи български и интернационалните компании, се споделя в късата му биография.

Смяната на изпълнителния шеф на " Топлофикация-София " идва няколко месеца, откакто " Булгаргаз " заведе дело против сдружението за дължими 35 млн. лв. за доставен природен газ. Сумата е част от общо дълг от над 120 млн. лева той беше насъбран единствено за година, в интервала август 2018 - август 2019 година, откакто преди този момент " Булгаргаз " продаде на Българският енергиен холдинг вземанията си от столичното сдружение в размер на 105 млн. лв..

" Необяснимо е по какъв начин за подобен къс интервал са насъбрани толкоз огромни отговорности. В същото време, в случай че извършите обзор на финансовия доклад на " Топлофикация София " за 2018 година, ще разберете, че техните приходи са задоволителни, с цел да могат да си покриват отговорностите към " Булгаргаз " за доставен газ ", сподели тогава шефът на " Булгаргаз " Николай Павлов.

Общо задълженията на столичната топлофикация са за над 800 млн. лв., разгласи през юли Столичният общински съвет. Като вид за избавление, той разпореди на " Топлофикация " -София да търси интернационален съветник, който да извърши оценка на настоящето състояние на сдружението, юридически разбор, както и стопански и софтуерен одит. До март 2020 година сдружението би трябвало да показа този разбор, с който да се дефинира посока за стабилизиране и най-много за софтуерна рационализация.

Спасението е в задграничен вложител, който да вложи 257.4 милиона евро в закъсалото сдружение за софтуерното му обновяване, предлага отчетът на работна група от специалисти, който бе признат от общинския съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР